Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iun 2012 - Anul XVII, nr. 137 (5042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Jocurile pe Facebook

Femeile preferă Farmville, iar bărbaţii - jocurile sportive şi pokerul

Circa 47% din persoanele cu vârsta între 18 şi 35 ani, din zona urbană, prezente pe Facebook, accesează jocuri, femeile fiind fane Farmville/ Cityville, precum şi ale celor de genul bubble/cubes, în timp ce bărbaţii preferă jocurile sportive şi pokerul, potrivit unei cercetări Love Plus.

Love Plus, unul dintre principalii competitori pe piaţa de prezervative, a anunţat joi că lansează o aplicaţie pe Facebook - jocul "Love Factory" - produsă integral în România, disponibilă global, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Implementarea proiectului Love Factory a fost precedată de o cercetare realizată în octombrie 2011 pe o bază de 400 de respondenţi, bărbaţi şi femei din zona urbană, care folosesc Facebook, inclusiv pentru jocuri, mai mult de o dată pe săptămână. Printre obiectivele acestei cercetări s-au numărat: înţelegerea targetului - cei care folosesc Facebook şi jocurile prezente pe această platformă, precum şi analiza obiceiurilor şi a motivaţiilor acestora din spatele deciziei de a se juca.

 

Cele mai populare jocuri, cele de tip Farmville

Astfel, s-a constatat că majoritatea reprezentanţilor categoriei de vârstă 18-35 ani, din zona urbană, sunt prezenţi pe Facebook (86,5%), iar dintre aceştia 46,9% accesează jocurile. Jocurile preferate de aceştia sunt Farmville, Cityville, Mafia Wars, FIFA Manager şi The Sims Social. Cele mai populare jocuri, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, sunt cele de tip Farmville (91,2%), urmate de poker (36,9%) şi jocuri sportive (37,9%).

Dacă sunt analizate preferinţele la nivelul categoriilor de jocuri, femeile sunt fanele celor de tipul Farmville/ Cityville, precum şi a celor simple, de genul bubble/cubes. De cealaltă parte, bărbaţii preferă jocurile sportive şi pokerul, se spune în comunicat.

Timpul dedicat sesiunilor de joc pe Facebook oferă noi elemente de diferenţiere între cele două sexe. Astfel, majoritatea femeilor (45,6%) dedică 15-30 minute unei sesiuni de joc pe Facebook, în timp ce 31,5% dintre bărbaţi petrec 5-15 minute pe sesiune. Totodată, cei între 18-30 ani petrec mult mai mult timp jucându-se pe Facebook decât cei de 31-35 de ani.

Momentul accesării acestor jocuri a fost un alt indicator al studiului. Astfel, femeile se joacă atât în timpul săptămânii, cât şi în weekend. În schimb, bărbaţii preferă să se joace mai degrabă în timpul săptămânii, după serviciu (27,6%) sau în weekend (30,5%).

 

Mod plăcut de petrecere a timpului

Principalul motiv pentru cei care aleg să se joace pe Facebook constă în faptul că jocurile reprezintă un mod plăcut de petrecere a timpului, iar această observaţie este valabilă indiferent de sex, vârstă sau mărimea oraşului. Mai mult, dacă bărbaţii sunt atraşi de competiţia cu prietenii sau cu alţi jucători (61,1%), încercând mereu să obţină cel mai bun scor, femeile caută interacţiunea cu prietenii şi dorinţa de a nu rămâne în urmă.

Principala sursă de informare în legătură cu jocurile pentru toate categoriile de jucători este reprezentată de recomandările/ invitaţiile prietenilor. Pe lângă acestea, femeile sunt mai influenţate de Facebook ads (55,8%), în timp ce bărbaţii preferă să se documenteze singuri sau să afle de pe alte site-uri.

Proiectul "Love Factory" a fost dezvoltat pe parcursul unui an de echipa Love Plus, împreună cu Maria Negruţă, Social Game Designer - Digital Cookies şi compania locală de dezvoltare Assist Software. Cu acest proiect, compania îşi propune să atragă jucători din toată lumea, nu doar din România.

Jocul prezintă povestea unei fabrici de prezervative, unde utilizatorii pot să producă şi, mai apoi, să vândă prezervative către diferite pieţe de desfacere. Maşinile din joc sunt create după designul celor din fabricile reale. Jucătorii sunt însoţiţi în aventura lor de cinci personaje, în centrul acţiunii fiind roboţelul MARU.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile preferă Farmville, iar bărbaţii - jocurile sportive şi pokerul.
 Vizualizări articol: 573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeile preferă Farmville, iar bărbaţii - jocurile sportive şi pokerul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei