Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 apr 2012 - Anul XVII, nr. 86 (4991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţeta săptămânii: Cuiburi de Paşti

Cuiburile de Paşti sunt nişte prăjituri foarte uşor de preparat, chiar şi pentru un novice în bucătărie, iar crema moka - folosită pentru decorarea lor - este foarte lejeră şi echilibrată ca gust.

Număr de porţii: 4

Ingrediente:

Pentru prăjitură:

3 ouă
240 de grame de zahăr
1 lingură de apă
100 de grame de făină
1/2 pachet de praf de copt

Pentru crema moka:

300 de grame de zahăr
14 linguri de apă
350 de grame de unt
2 gălbenuşuri
2 - 3 linguri cafea instant
50 de grame de ciocolată neagră
mini-decoraţiuni de Paşti - ouă din ciocolată sau zahăr

 

Mod de preparare:

1. Se prepară prăjitura: gălbenuşurile de bat spumă împreună cu zahărul şi apa. Se încorporează făina, praful de copt şi albuşurile bătute spumă. Compoziţia se pune într-o tavă şi se coace circa 20 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 200°C.

2. Pentru crema moka: zahărul şi apa se încălzesc împreună, pe foc, se fierb patru minute, până ce caramelul se lipeşte puţin de degete. Siropul se lasă la răcit. Untul se bate spumă, se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, se amestecă bine şi se pune treptat siropul rece. Se adaugă cafeaua dizolvată în puţină apă caldă.

3. Blatul se taie în două pe lungime şi se umple cu puţină cremă. Prăjitura se taie apoi în patru porţii. Părţile laterale ale prăjiturilor se ung cu cremă. Ciocolata se rade fâşii, iar prăjiturile se învelesc pe părţile laterale cu ciocolată.

4. Restul de cremă se pune într-un poş de decorat şi se fac cuiburi deasupra fiecărei prăjituri. Se aşază în cuiburi ouăle de ciocolată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţeta săptămânii: Cuiburi de Paşti.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţeta săptămânii: Cuiburi de Paşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei