Cuiburile de Paşti sunt nişte prăjituri foarte uşor de preparat, chiar şi pentru un novice în bucătărie, iar crema moka - folosită pentru decorarea lor - este foarte lejeră şi echilibrată ca gust.
Număr de porţii: 4
Ingrediente:
Pentru prăjitură:
3 ouă
240 de grame de zahăr
1 lingură de apă
100 de grame de făină
1/2 pachet de praf de copt
Pentru crema moka:
300 de grame de zahăr
14 linguri de apă
350 de grame de unt
2 gălbenuşuri
2 - 3 linguri cafea instant
50 de grame de ciocolată neagră
mini-decoraţiuni de Paşti - ouă din ciocolată sau zahăr
Mod de preparare:
1. Se prepară prăjitura: gălbenuşurile de bat spumă împreună cu zahărul şi apa. Se încorporează făina, praful de copt şi albuşurile bătute spumă. Compoziţia se pune într-o tavă şi se coace circa 20 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 200°C.
2. Pentru crema moka: zahărul şi apa se încălzesc împreună, pe foc, se fierb patru minute, până ce caramelul se lipeşte puţin de degete. Siropul se lasă la răcit. Untul se bate spumă, se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, se amestecă bine şi se pune treptat siropul rece. Se adaugă cafeaua dizolvată în puţină apă caldă.
3. Blatul se taie în două pe lungime şi se umple cu puţină cremă. Prăjitura se taie apoi în patru porţii. Părţile laterale ale prăjiturilor se ung cu cremă. Ciocolata se rade fâşii, iar prăjiturile se învelesc pe părţile laterale cu ciocolată.
4. Restul de cremă se pune într-un poş de decorat şi se fac cuiburi deasupra fiecărei prăjituri. Se aşază în cuiburi ouăle de ciocolată.