Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2012 - Anul XVII, nr. 56 (4961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Răsfăţ pentru o zi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Orice doamnă are nevoie de o zi de deconectare din când în când şi, cum chiar azi e Ziua Femeii, de ce să nu profitaţi de această ocazie pentru a vă răsfăţa şi relaxa?

Redactorii site-ului wikihow.com vă propun un ritual de deconectare simplu, dar eficace, pe care să îl puneţi în aplicare atunci când reuşiţi să vă faceţi puţin timp şi să „furaţi” o zi dintr-o lună aglomerată.

Începeţi ziua dedicată propriei persoane cu o baie fierbinte cu spumă, ascultând fie postul preferat de radio, fie melodiile care vă încântă sufletul. „Cireaşa de pe tort” trebuie să fie o atmosferă de relaxare asigurată de câteva lumânări sau beţişoare parfumate.

Trebuie să aveţi în vedere că obiectivul acestei băi cu spumă este, în primul rând, curăţarea spiritului. După ce aţi bifat acest obiectiv, purcedeţi la spălarea trupului, pentru care este recomandat să folosiţi un săpun sau un gel de duş răcoritor, cu aroma dumneavoastră preferată.

 

Răsfăţ pentru trup şi suflet

După ce aţi terminat baia, ieşiţi din cadă, ştergeţi-vă temeinic şi răsfăţaţi-vă trupul cu o loţiune de corp hidratantă şi frumos mirositoare, apoi puneţi-vă haine lejere, în care să vă simţiţi cât se poate de confortabil.

Următorul pas este pregătirea pentru ceilalţi paşi ai ritualului: strângeţi-vă părul cu o bentiţă şi pregătiţi-vă sufleteşte pentru ce urmează. Clătiţi-vă faţa cu apă călduţă şi uscaţi-o prin tamponare cu un prosop curat. Aplicaţi imediat o mască facială - pe care o puteţi pregăti pe loc: pasaţi o jumătate de banană şi amestecaţi-o cu două linguriţe de miere până când se formează un amestec omogen - şi lăsaţi-o să acţioneze timp de 10-20 de minute. În acest timp, frunzăriţi o revistă sau uitaţi-vă la un serial ori la o emisiune la televizor. După ce masca şi-a făcut efectul, clătiţi-vă faţa cu apă călduţă şi ştergeţi-vă cu un şerveţel moale de hârtie, apoi aplicaţi o loţiune tonică, pentru a completa ritualul de înfrumuseţare.
Urmează îngrijirea mâinilor şi picioarelor în cadrul acestui răsfăţ de o zi. Faceţi-vă manichiura şi pedichiura cu atenţie şi aplicaţi o ojă într-o nuanţă veselă, care să vă îmbunătăţească starea de spirit doar când o priviţi. Cât timp aşteptaţi să se usuce oja, uitaţi-vă la un film bun, pe care vă doreaţi de mult să îl vedeţi. În timpul vizionării filmului sau serialului, nu vă sfiiţi să vă răsfăţaţi simţurile şi cu delicii culinare - savuraţi un bol cu îngheţată, ciocolată, prăjituri sau orice plăcere vinovată de la care vă abţineţi în mod obişnuit. Atenţie să nu vă stricaţi manichiura!
După film, citiţi o carte bună şi acordaţi-vă suficient de mult timp pentru a savura complet experienţa lecturii.

După ce aţi încheiat acest capitol, acordaţi-vă răgaz pentru a vă odihni: un ritual de răsfăţ nu este complet fără somnul de frumuseţe.

 

Alte propuneri

Meditaţia poate fi o alternativă la citit sau la privitul la televizor. Dacă sunteţi o persoană care preferă să se relaxeze gândindu-se „la ale ei”, profitaţi de ziua de răsfăţ pentru a încerca să meditaţi la lucrurile care vă preocupă, în încercarea de a găsi rezolvări sau, dimpotrivă, folosiţi acest timp pentru a vă linişti, golindu-vă complet mintea de lucrurile negative.

Dacă nu îndrăzniţi să apelaţi la această a doua variantă de teamă să nu pierdeţi timpul degeaba, gândiţi-vă că problemele vor fi acolo şi după ziua de răsfăţ, deci vă puteţi permite să amânaţi procesul de frământare pentru câteva ore, alegând, în schimb, să vă energizaţi spiritul şi să vă încărcaţi bateriile pentru „mai târziu”.
Încercaţi câteva mişcări de yoga sau câteva exerciţii de stretching - gimnastica poate face minuni nu doar pentru relaxarea trupului, ci şi pentru eliminarea tensiunii mentale. Dacă alegeţi această cale, după ce încheiaţi şedinţa de exerciţii, hidrataţi-vă cu două pahare cu apă, pentru a vă reface nivelurile de energie.

 

Ponturi

Când alegeţi să dedicaţi o zi pentru răsfăţul propriu, aveţi grijă să îi anunţaţi pe toţi cei din casă de ceea ce v-aţi propus, pentru a fi sigură că nu veţi fi deranjată şi, foarte important, închideţi-vă telefonul pentru o deconectare completă.

Dacă nu sunteţi genul solitar, puteţi realiza ritualul de răsfăţ în compania unei prietene - astfel veţi beneficia şi de „bonusul” bârfă, care, se spune, se regăseşte pe lista celor mai relaxante lucruri pentru femei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răsfăţ pentru o zi.
 Vizualizări articol: 580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Răsfăţ pentru o zi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei