Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 feb 2012 - Anul XVII, nr. 41 (4946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sarkozy şi Merkel, personaje la un carnaval din Portugalia care parodiază criza economică

Un Nicolas Sarkozy zâmbitor conducând o furgonetă blindată alături de o Angela Merkel, pentru a salva ţările sud-europene, au defilat la acest sfârşit de săptămână pe străzile oraşului portughez Loule, în cadrul unui carnaval care ia în derâdere criza economică, relatează AFP.

"Criza? Mai bine să izbucneşti în râs, decât invers!", afirmă o locuitoare din Loule, în vârstă de aproximativ 40 de ani, în timp ce priveşte defilând cuplul franco-german, la bordul unei furgonete albastre, culoarea drapelului european, urmat de panouri luminoase cu numele ţărilor din sudul Europei.

În spatele lor, într-un alt car se află un grăsun bonom, cu ochelari pe vârful nasului, aşezat într-un fotoliu aurit şi încrustat pe spate cu simbolul euro. În faţa lui, în genunchi, stă un cetăţean obişnuit, cu pantalonii ridicaţi, oferindu-i o cupă plină cu monede de euro.

Criza europeană, austeritatea şi măsurile dure cerute portughezilor, a căror ţară este în prezent asistată financiar de instituţiile internaţionale, au inspirat în acest an tradiţionalul carnaval din Loule, care a luat fiinţă în urmă cu peste un secol.

Festivităţile, care se desfăşoară de sâmbătă până marţi, coincid cu vizita creditorilor Portugaliei - UE, Banca Centrală Europeană şi FMI -, care şi-au început miercuri misiunea trimestrială pentru a evalua aplicarea programului de austeritate cerut ţării.

"Troika criza ... la carnaval", proclamă afişul oficial care invită, graţie unui joc de cuvinte, la "înlocuirea cuvântului troikă cu carnaval".

"Cred că tema crizei nu putea să pice mai bine", subliniază Joao Mota, un locuitor al Lisabonei care a parcurs 250 de kilometri împreună cu soţia sa şi cei doi copii pentru a asista la acest carnaval, cel mai vechi din ţară.

"Vom profita pentru a ne amuza la acest sfârşit de săptămână fără să ne mai gândim la restul. Suntem şi aşa destul de supăraţi!", a mărturisit un pensionar care încearcă să prindă confetti lansate de cele 15 caruri care defilează pe bulevardul principal al oraşului.

Temele legate de politica naţională sunt, de asemenea, foarte prezente la carnaval.

"Eu îmi mai iau o zi liberă", se poate citi pe o pancartă purtată de un muncitor, referitor la decizia premierului, Pedro Passos Coelho, ce defilează în ţinută militară într-un car de război, de a suprima în acest an ziua liberă acordată în mod tradiţional funcţionarilor de Mardi Gras.

Preşedintele portughez Anibal Cavaco Silva, care a generat recent o polemică după ce s-a plâns de o pensie insuficientă, figurează şi el printre personaje.

"Donaţie pentru preşedinte", se poate citi pe o pancartă agăţată de gâtul unui gigant reprezentându-l pe şeful statului, în timp ce spectatorii îi arată buzunarele goale.

Situat în regiunea Algarve, principala destinaţie turistică a ţării, carnavalul din Loule a atras numeroşi turişti.

"Este foarte reuşit! Carnavalul este momentul tuturor exceselor. Este ocazia de a râde de putere", afirmă Annick Scalone, o funcţionară care lucrează în educaţie şi care a venit din Franţa cu un grup de prieteni.

Din cauza măsurilor de austeritate în vigoare, Loule a fost nevoit să se adapteze în acest an la un buget de 250.000 de euro, redus cu aproximativ 100.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sarkozy şi Merkel, personaje la un carnaval din Portugalia care parodiază criza economică.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sarkozy şi Merkel, personaje la un carnaval din Portugalia care parodiază criza economică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei