Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 feb 2012 - Anul XVII, nr. 39 (4944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Teatrul care găzduieşte de zece ani gala premiilor Oscar nu se va mai numi Kodak

Teatrul din Hollywood care găzduieşte de 10 ani gala premiilor Oscar nu se va mai numi Kodak, după ce un tribunal din New York a autorizat, miercuri, ruperea contractului de sponsorizare dintre compania producătoare de peliculă de film - aflată în faliment - şi celebrul amfiteatru, informează AFP.
Tribunalul newyorkez a considerat că întreruperea contractului solicitată de Kodak este "în interesul debitorilor, al bunurilor lor, al creditorilor şi al celorlalte părţi implicate".
Ruperea contractului, validată de tribunal, are efecte imediate.
Contractul de sponsorizare care lega compania Kodak de societatea CIM, care administrează teatrul unde are loc gala Oscarurilor şi centrul comercial aferent, a fost încheiat pentru 72 de milioane de dolari, pe o perioadă de 20 de ani (3,6 milioane de dolari pe an).
Cu mai puţin de două săptămâni înainte de gala premiilor Oscar, decizia pronunţată de tribunalul pentru declararea falimentului lasă la latitudinea companiei CIM să decidă soarta însemnelor Kodak instalate pe clădirea acestui teatru din Hollywood.
Astfel, CIM "poate, dar nu este obligat să întârzie retragerea însemnelor care asociază teatrul cu debitorii (Kodak)", precizează tribunalul newyorkez în decizia sa.
Fostul Kodak Theatre, inaugurat în noiembrie 2001, era din 2002 amfiteatrul în care avea loc gala premiilor Oscar, considerate cele mai prestigioase distincţii din cinematografia americană. Cu o sală principală de 3.332 de locuri, acest teatru organizează şi evenimente speciale şi este, totodată, gazda spectacolului "Iris", pus în scenă de compania canadiană Cirque du Soleil.
Potrivit presei americane, este puţin probabil ca societatea CIM să găsească un nou sponsor pentru acest teatru până la gala premiilor Oscar 2012, programată pe 26 februarie. Academia de film americană, care decernează Oscarurile, nu are niciun rol în alegerea sponsorului, dar dispune de un drept de veto.
Vorbind despre "un hazard al calendarului", AFP afirmă că decizia tribunalului pentru declararea falimentului a coincis cu data la care s-a încheiat contractul de exclusivitate dintre fostul Kodak Theatre şi Academia de film americană.
Academia discută în prezent cu proprietarii altor săli din Hollywood, deşi preşedintele ei, Tom Sherak, a declarat într-un interviu acordat recent publicaţiei Variety că negocierile continuă şi cu societatea CIM.
Amplasamentul fostului Kodak Theatre, chiar în centrul Hollywood-ului, la doi paşi de istoricul Chinese Theatre, reprezintă un atu ce nu poate fi ignorat.
Eastman Kodak, societate legendară, cu o vechime ce depăşeşte un secol, a pierdut cursa de modernizare odată cu apariţia procedurilor de digitalizare, după ce a fost una dintre companiile cele mai inovatoare din sectorul ei timp de mai multe decenii. Compania americană a solicitat să fie plasată sub protecţia legii falimentului pe 19 ianuarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teatrul care găzduieşte de zece ani gala premiilor Oscar nu se va mai numi Kodak.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teatrul care găzduieşte de zece ani gala premiilor Oscar nu se va mai numi Kodak0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei