Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 ian 2012 - Anul XVII, nr. 21 (4926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De ce beau românii bere

Cei mai mulţi români beau bere pentru a petrece timp cu prietenii, pe ideea "Hai la o bere!", şi mai puţini o consumă pentru gust, dispoziţia indusă sau sănătate, potrivit unei cercetări bazate pe reacţiile la o campanie privind motivaţia consumului de bere.
Agenţia McCann PR organizează vineri, de la ora 15.30, la barul The Floor (Centrul Vechi al Capitalei), o dezbatere care îşi propune să răspundă, cu umor şi detaşare, întrebării "De ce bea românul bere?". Printre participanţi se numără Răzvan Exarhu, scriitorul Adrian Georgescu, actorii Florin Busu şi Radu Gabriel şi comedianţii Sergiu Floroaia, Teo, Grasu XXL. Moderatorul va fi Andi Moisescu, iar arbitrul - Bogdan Naumovici, ajutat de public.
Dezbaterea are loc în cadrul unei campanii privind motivele pentru care românii beau bere, derulată de agenţie. Pentru a vedea care sunt opiniiile publicului, înainte de a începe dezbaterea, agenţia a realizat o statistică din comentariile cititorilor campaniei apărute online (de la portaluri, ediţii online ale ziarelor, la bloguri şi reţele sociale). Au fost peste 1.000 de comentarii în primele zile ale campaniei, însă în jur de 600 au putut fi atribuite unui motiv pentru consumul de bere. Dintre cei 1.000 de comentatori unici, 5% au fost femei.
Aproximativ un sfert dintre comentarii - 24% - indică drept motiv pentru consumul de bere ieşirile cu prietenii şi ideea de "Hai la o bere!". Pe locul următor ar fi gustul, indicat în 11,5% dintre comentarii, urmat de starea indusă de bere - 9,5%, senzaţia răcoritoare - 8,84%, sete - 8% - şi sănătate (berea ca aliment şi tratament pentru rinichi) - 7,96%.
"(...) «drama» vieţii mele sociale, n-am reuşit niciodată să fiu acceptat drept «bărbat adevărat» pentru că oricât m-aş fi chinuit - şi crede-mă am insistat -, nu pot să beau mai mult de o jumătate de bere. Este foarte dificil să fii acceptat de societate dacă nu bei bere" , spune un cititor.
"Ridicăm paharul pentru oricine şi orice, berea ne face să ciocnim pentru eclipsa de lună, pentru hibernarea ursului brun sau pentru femeile abstinente de la mănăstiri", potrivit unui alt comentariu, care pledează pentru "stare".
Berea mai este aleasă pentru că are alcool puţin sau "pentru că duc", după cum este indicat în 7% dintre comentarii, "pentru că pot" - 7%, "pentru că suntem bărbaţi" - 2,65%. "Bem bere pentru a ne putea lua tovarăşii în braţe, fără să spună nimeni că suntem gay, ci doar că suntem bărbaţi adevăraţi care îşi apreciază prietenii", spune un cititor.
În 3% dintre comentarii este evidenţiat faptul că berea merge bine cu anumite mâncăruri, precum covrigeii, seminţele, pizza şi grătarul, iar în 2,65%, băutura este văzută ca "izvor de poveşti şi amintiri".
Alte motive, mai puţin prezente în comentarii, sunt fotbalul şi folosirea berii pentru a face cinste. Există şi varianta să nu fie indicat niciun motiv, remarcându-se: "nu-ţi trebuie motiv să bei bere".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce beau românii bere.
 Vizualizări articol: 725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De ce beau românii bere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei