Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 ian 2012 - Anul XVII, nr. 16 (4921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De ce se grăbesc asiaticii să facă copii în anul dragonului

Anul dragonului, care va începe luni, potrivit calendarului lunar, promite curaj şi înţelepciune pentru copiii născuţi sub auspiciile sale, potrivit unor credinţe ancestrale, însă el vine o dată la 12 ani, motiv pentru care declanşează un veritabil baby-boom în Asia.
"Bineînţeles că sunt fericită", spune Cassandra Cheong, în vârstă de 26 de ani, ieşind dintr-o clinică din Singapore. "Însă mama şi ceilalţi membri mai în vârstă ai familiei mele sunt şi mai încântaţi decât mine pentru faptul că voi avea un bebeluş dragon", spune tânăra, care va naşte o fetiţă peste câteva săptămâni.
Anul dragonului, care va urma, începând de luni, anului iepurelui, este considerat ca fiind cel mai propice din tot calendarul lunar. Un copil născut sub semnul dragonului, simbol al împăraţilor Chinei, va aduce noroc şi fericire întregii sale familii, potrivit astrologiei chinezeşti.
Astfel, anii dragonului au coincis întotdeauna cu anii în care au fost înregistrate vârfuri ale ratei natalităţii în China, unde se prevede pentru 2012 o creştere cu 5% a numărului naşterilor, potrivit agenţiei de presă oficiale China Nouă. Acelaşi fenomen este aşteptat să se întâmple şi în Hong Kong, Taiwan şi Singapore.
La Hong Kong, teritoriu chinezesc semiautonom, autorităţile încearcă să limiteze afluxul de chinezoaice venite să nască în această fostă colonie britanică, cu scopul de a obţine astfel dreptul de rezidenţă şi, automat, dreptul la educaţie pentru bebeluşii lor. În precedentul an al dragonului, 2000, s-a înregistrat o creştere a naşterilor cu 5,6%.
Numărul de locuri din spitale rezervate chinezoaicelor de pe continent şi femeilor străine a fost plafonat de autorităţi, care au decis să asigure "prioritatea pentru rezidenţii din Hong Kong", a explicat un purtător de cuvânt al autorităţilor sanitare din Hong Kong.
Anul dragonului este, însă, o adevărată oportunitate pentru Singapore, care încearcă din răsputeri să lupte contra scăderii ratei natalităţii: cu 1,15 bebeluşi pentru fiecare femeie, această rată este foarte departe de cea de reînnoire a populaţiei, care are valoarea de 2,1. Lipsa forţei de muncă provoacă un aflux de străini, care reprezintă un sfert din populaţia totată de 5,2 milioane de locuitori ai acestui oraş-stat.
"Ne va aduce un ajutor, însă acesta va fi temporar", a spus Shirley Sun, profesor de sociologie la Nanyang Technological University.
Numărul naşterilor a crescut cu peste 10% în Singapore în 2000 şi în 1988, cei mai recenţi doi ani ai dragonului. În 2012, Tan Kok Hian, directorul departamentului de obstetrică din spitalul public pentru femei şi copii KKH, prevede o creştere de cel puţin 8% a naşterilor.
Aceeaşi tendinţă a putut fi observată chiar şi în acele ţări în care etnia chineză reprezintă o minoritate, precum în Malaysia. Ginecologul obstetrician M Devindran spune că a remarcat, în clinica lui, "o creştere de 10-15% a numărului de cupluri chineze care încearcă să aibă un copil. Anul dragonului este foarte puternic", a explicat el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce se grăbesc asiaticii să facă copii în anul dragonului.
 Vizualizări articol: 604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De ce se grăbesc asiaticii să facă copii în anul dragonului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei