Google
Arcadia CMB
Arcadia CMB
Arcadia CMB
 
sâmbătă, 24 dec 2011 - Anul XVI, nr. 304 (4902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6562 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9954 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţeta săptămânii: Buturugă de Crăciun

Buturuga de Crăciun este un desert tradiţional în Franţa, Belgia, Canada, Liban, Vietnam şi alte câteva ţări francofone şi foste colonii franceze. Prăjitura este ornată astfel încât să arate ca o buturugă pregătită pentru străvechiul foc aprins cu ocazia solstiţiului de iarnă.

 

Număr de porţii: 8

Ingrediente pentru aluat:

100 de grame de zahăr
100 de grame de făină
5 ouă
1 plic de zahăr vanilat

 

Ingrediente pentru cremă:

100 de grame de zahăr tos
1/2 ceaşcă de cafea cu apă
3 gălbenuşuri de ou
250 de grame de unt
100 de grame de ciocolată neagră
2 mililitri de concentrat de cafea

 

Mod de preparare:

1. Se prepară blatul: se freacă patru gălbenuşuri de ou cu zahărul şi zahărul vanilat. După ce compoziţia devine cremoasă se adaugă un ou întreg şi se amestecă bine. Se adaugă făina, treptat, apoi cele patru albuşuri bătute spumă. Aluatul se toarnă într-o tavă dreptunghiulară căptuşită cu hârtie de copt şi se coace la 200°Celsius, în cuptorul preîncălzit, timp de 10 minute. Se scoate din cuptor cu tot cu hârtia de copt, se pune pe o suprafaţă rece (de exemplu, o placă de marmură) şi se acoperă cu un prosop (astfel va fi mai uşor de rulat).

2. Se prepară crema: se topeşte zahărul în apă, la foc mic, până se obţine un sirop gros, care se varsă, puţin câte puţin, peste gălbenuşuri. Se amestecă această cremă cu un tel, continuu, până se răceşte. Se adaugă untul topit şi se amestecă bine pentru a obţine o cremă fină. Crema se împarte în două, jumătate se parfumează cu cafea, cealaltă jumătate, cu ciocolata topită în puţină apă.

3. Se montează prăjitura: se înlătură hârtia de copt de pe blat, se unge cu crema de cafea şi se rulează pe lungime. Tăiaţi capetele prăjiturii pentru a obţine nişte "noduri" de copac. Acoperiţi rulada cu crema din ciocolată, lipiţi nodurile de prăjitură şi, cu ajutorul unei furculiţe, trasaţi linii neregulate de-a lungul acesteia pentru a obţine efectul de scoarţă de copac.

Se ţine la rece înainte de servire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţeta săptămânii: Buturugă de Crăciun.
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţeta săptămânii: Buturugă de Crăciun0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei