Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2011 - Anul XVI, nr. 295 (4893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fotografii cu familia imperială rusă, vândute la licitaţie cu 1,3 milioane de euro

Aproximativ 300 de fotografii originale cu familia imperială rusă au fost vândute cu aproape 1,6 milioane de franci elveţieni (1,3 milioane de euro), luni seară, în cadrul unei licitaţii organizate la Geneva, informează AFP.

Aceste fotografii au pulverizat estimările specialiştilor, care considerau că se vor vinde cu cel mult 30.000 de franci elveţieni (25.000 de euro).

Potrivit casei Hôtel des Ventes din Geneva, cea mai mare parte a acestui set de fotografii a fost achiziţionată de un colecţionar elveţian.

Colecţia provenea de la preceptorul familiei ţarului din perioada ultimilor ani ai Rusiei imperiale, elveţianul Ferdinand Thormeyer.

Fotografiile, care îi prezintă în principal pe ţarul Alexandru al III-lea, soţia sa Maria Feodorovna şi copiii lor, inclusiv ţarul Nicolae al II-lea, au fost descoperite în podul casei unuia dintre urmaşii lui Ferdinand Thormeyer.

O fotografie cu marele duce Mihail al Rusiei a fost vândută pentru 36.000 de franci elveţieni (29.100 euro), un record potrivit casei Hôtel des Ventes.

Cele două piese majore ale colecţiei - două albume de 53, respectiv 31 de fotografii, alese şi reunite de Ferdinand Thormeyer - au fost adjudecate pentru 205.000 de franci elveţieni (166.000 euro), respectiv 170.000 de franci elveţieni (137.800 euro).

Casa de licitaţii Hôtel des Ventes a scos la vânzare în decembrie 2010 o colecţie de scrisori, cărţi poştale şi fotografii, provenind de la urmaşii lui Ferdinand Thormeyer. Acel lot şi-a găsit cumpărător pentru un preţ care a depăşit de peste patru ori estimările specialiştilor.

Ferdinand Thormeyer (1848-1944) a fost educatorul particular al copiilor ţarului Alexandru al III-lea, în 1886. A rămas în această funcţie peste 10 ani, înainte de a reveni în Elveţia, la începutul secolului al XX-lea, unde şi-a creat în casa lui din Geneva "un mic colţ rusesc", alcătuit din suvenirurile aduse din Rusia.

În 1934, Thormeyer a donat o mare parte din aceste obiecte Muzeului Nicolae al II-lea din Belgrad. Celelalte obiecte pe care le-a păstrat au fost vândute la licitaţie la Geneva.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotografii cu familia imperială rusă, vândute la licitaţie cu 1,3 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fotografii cu familia imperială rusă, vândute la licitaţie cu 1,3 milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei