Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 nov 2011 - Anul XVI, nr. 271 (4869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Genele false pot duce la distrugerea genelor naturale

Genele false, o tendinţă care a înregistrat o evoluţie explozivă în moda din ultimii ani, reprezintă un veritabil pericol pentru genele naturale, deoarece cauzează avarierea structurii firelor de păr naturale şi, în unele cazuri, distrugerea iremediabilă a acestora.

Femeile s-au obişnuit să îşi curbeze genele, să le vopsească şi să le acopere cu straturi de tuş, în încercarea lor de a obţine un look perfect.

În plus, doamnele şi domnişoarele apelează tot mai mult la aplicarea pe genele lor naturale a unui strat de lipici, pentru a-şi fixa genele false.

Experţii britanici au reacţionat faţă de această tendinţă din moda feminină şi au ţinut să le avertizeze pe femei în legătură cu riscurile şi pericolele la care se expun dacă apelează la astfel de produse, informează Daily Mail.

Medicul Bessam Farjo, un reputat chirurg specializat în medicina reparatorie, afirmă că a tratat deja foarte multe paciente care prezentau adevărate goluri la nivelul genelor lor naturale, din cauza folosirii excesive a genelor sintetice.

"Am văzut persoane care le-au folosit excesiv, tot timpul şi pe perioade îndelungate, şi ele şi-au pierdut toate genele sau o parte a lor, fiind astfel obligate să poarte apoi gene false. Unele dintre aceste persoane m-au întrebat dacă această problemă poate fi remediată pe cale chirurgicală", a declarat Bessam Farjo.

"Nu toţi oamenii sunt la fel, dar aceste gene false au potenţialul de a cauza distrugeri permanente dacă sunt purtate tot timpul sau dacă nu sunt înlăturate în mod corect, iar în cele din urmă oamenii au de suferit. Lipiciul folosit poate să creeze iritaţii şi o anumită tensiune, iar genele false pot să tragă după ele genele naturale atunci când sunt înlăturate", a adăugat acelaşi specialist britanic.

Potrivit aceluiaşi expert, genele false sunt mai periculoase pentru femeile mature şi în vârstă, în comparaţie cu femeile tinere: "Poate fi o adevărată problemă dacă sunteţi matură sau în vârstă, întrucât genele cresc în mod diferit pe măsură ce înaintezi în vârstă. Există o explicaţie genetică pentru faptul că unele persoane au gene mai frumoase şi mai bune, iar altele mai fragile".

"De cele mai multe ori, dacă vă distrugeţi părul sau genele naturale, organismul se va reface. Dacă încetaţi să mai folosiţi acele produse dăunătoare, genele naturale îşi revin şi cresc la loc. Dar, dacă distrugerea este permanentă şi s-a creat un spaţiu liber între gene, este posibil să se implanteze fire de păr pe cale chirurgicală. Pot fi implantate fire de păr din alte zone ale corpului, precum partea din spate a capului sau din spatele urechilor. Firele de păr sunt transplantate unul câte unul, cu foarte mare atenţie, în pleoapă", a precizat acelaşi expert.

Lanţurile de magazine Debenhams, Boots şi Superdrug din Marea Britanie au raportat creşteri spectaculoase în ultimii ani în domeniul vânzărilor de gene false şi ale produselor adiacente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Genele false pot duce la distrugerea genelor naturale.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Genele false pot duce la distrugerea genelor naturale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei