Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2011 - Anul XVI, nr. 267 (4865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Invenţii simple care ne-au schimbat viaţa

Nu toate lucrurile inventate de-a lungul timpului primesc recunoaşterea pe care o merită, chiar dacă unele dintre acestea sunt indispensabile pentru omul modern.

O expoziţie de la Muzeul de Ştiinţe din Londra, intitulată "Eroii ascunşi - geniul din lucrurile de zi cu zi" sărbătoreşte 36 de invenţii fără de care oamenii nu mai pot trăi, scrie dailymail.co.uk.

Vizitatorii muzeului pot afla povestea invenţiilor, plecând de la ideea inventatorului şi mergând până la design şi producţie.

 

Iată unele dintre invenţiile la care nu am putea renunţa:

· folia protectoare cu bule de aer- a apărut în anii 1950 ca tapet nereuşit, apoi izolare pentru sere. După câţiva ani, a fost folosită de IBM ca protecţie pentru computerele livrate. Aprecierea oamenilor pentru folia cu bule continuă să crească. Există chiar o pagină pe Facebook intitulată "Îmi place să pocnesc toate bulele de aer de pe folie", care are peste 95.000 de fani.

· agrafele de hârtie- americanul Samuel B Fay a fost premiat pentru patentarea agrafei în 1867. Primul model a fost triunghiular. O pagină pe Facebook intitulată "Poate această agrafă de birou să strângă mai mulţi fani decât Miley Cyrus?" a strâns însă doar 13.000 de fani, faţă de cei 6 milioane pe care îi are cântăreaţa.

· elasticul- a fost patentat de Stephen Perry în 1845. Serviciul Poştal Regal foloseşte în jur de 342 de milioane de elastice pe an pentru a lega scrisorile şi coletele.

· cutia de conserve- a fost produsă în 1810, la cererea lui Napoleon, de Nicolas Appert. Soldaţii care au beneficiat de primele cutii de conserve erau însă obligaţi să le deschidă folosindu-şi săbiile sau pietre. În Marea Britanie se produc peste 20 de milioane de cutii de conserve în fiecare an.

· cârligele pentru rufe- au fost inventate de David M Smith în 1853.

· umeraşele- au fost inventate în 1904 de americanul Albert J Parkhouse, care a folosit o sârmă pentru a-şi atârna haina, din cauza cuierelor supraaglomerate de la serviciu. Invenţia sa a fost folosită şi în alte scopuri: ca antene radio, ca unelte pentru spargerea maşinilor sau chiar ca instrument medical, de către un doctor care a operat un pasager al unui avion.

· plasturii- au fost folosiţi pentru prima dată în 1920 pentru a repara penele de cauciuc la biciclete. Earle Dickson, un angajat Johnson&Johnson, le-a folosit pentru a acoperi tăieturile sau arsurile pe care soţia sa şi le făcea în timp ce gătea. Compania a comercializat apoi plasturii sub denumirea Band Aids.

· cutiile pentru ouă- au fost inventate în 1911 de Joseph Coyle, un editor de ziar care a fost chemat să rezolve disputa dintre doi comercianţi locali de ouă şi proprietarul unui hotel, care se plângea că primea produsele sparte în fiecare zi.

· pliculeţele de ceai- au fost inventate de americanul Thomas Sullivan şi comercializate pentru prima dată în 1904. Se crede că ideea a pornit de la clienţii care înmuiau pachetele de ceai în apă fierbinte pentru a testa calitatea ambalajului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Invenţii simple care ne-au schimbat viaţa.
 Vizualizări articol: 435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Invenţii simple care ne-au schimbat viaţa5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei