Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2011 - Anul XVI, nr. 265 (4863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Paternitatea îi ajută pe bărbaţi să renunţe la obiceiurile proaste

Paternitatea poate să îi schimbe în bine pe bărbaţi, ajutându-i să renunţe la fumat, alcool şi comportamente riscante, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Oregon State University, informează dailymail.co.uk.

Potrivit savanţilor americani, bărbaţii care devin taţi pentru prima dată tind să evite infracţiunile şi consumul de alcool şi tutun.

Concluziile au fost formulate pe baza unui studiu desfăşurat pe parcursul a 19 ani, la care au participat peste 200 de băieţi şi bărbaţi cu vârstele cuprinse în intervalul 12-31 de ani. Cercetătorii din Oregon au monitorizat felul în care comportamentul antisocial al participanţilor s-a modificat de-a lungul anilor.

În timp ce câteva studii anterioare au arătat felul în care căsătoria poate să influenţeze comportamentul negativ al bărbaţilor, studiul realizat de savanţii din Oregon este primul care a izolat şi cercetat impactul adiţional al paternităţii.

"Acest studiu arată că paternitatea poate fi o experienţă care transformă chiar şi un bărbat care obişnuieşte să adopte comportamente foarte riscante", a declarat David Kerr, coordonatorul studiului.

Studiul, publicat în Journal of Marriage and Family, a evidenţiat în plus faptul că bărbaţii care au devenit părinţi în jurul vârstei de 30 de ani sunt mai dispuşi să renunţe la alegerile negative din stilul lor de viaţă, în comparaţie cu bărbaţii care au devenit părinţi la o vârstă mai tânără.

Un studiu realizat în 2005 de University of Warwick a analizat comportamentul bărbaţilor fumători care au devenit părinţi.

Realizat pe un eşantion de 286 de bărbaţi fumători, ai căror copii aveau vârste cuprinse în intervalul 8-14 săptămâni, acest studiu a arătat faptul că venirea pe lume a bebeluşilor nu a fost asociată cu renunţarea definitivă la fumat pentru cei mai mulţi dintre participanţi, dar aceştia au renunţat însă să mai fumeze în interiorul locuinţelor lor.

Mai puţin de 20% dintre ei au încercat să renunţe la fumat şi doar 4% dintre respondenţi au reuşit acest lucru, după naşterea bebeluşilor lor. În schimb, 78% dintre respondenţi au încercat, iar 60% au reuşit, să renunţe la a mai fuma în interiorul locuinţelor lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paternitatea îi ajută pe bărbaţi să renunţe la obiceiurile proaste.
 Vizualizări articol: 583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paternitatea îi ajută pe bărbaţi să renunţe la obiceiurile proaste0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei