Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 oct 2011 - Anul XVI, nr. 233 (4831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eşti în pericol de a fi concediat? Vezi care sunt semnele că ai putea rămâne fără slujbă

În condiţiile actualei crize economice, nici un post nu mai este sigur, de aceea este bine să îţi evaluezi situaţia şi să vezi dacă nu cumva eşti în pericol de a fi concediat. Iată trei semne care pot indica această situaţie, potrivit shine.yahoo.com.

 

1. Dublarea postului

Dacă recent compania pentru care lucrezi a fost achiziţionată de o alta sau a cumpărat o nouă companie şi există cel puţin încă o persoană care face acelaşi lucru ca şi tine, înseamnă că postul tău este în pericol.În acest caz, optim ar fi să stabileşti o întâlnire cu şeful tău şi să îi vorbeşti despre această problemă. Întreabă-l, de asemenea, dacă aptitudinile tale ar putea fi folosite de companie în alte modalităţi decât cele de până acum. În cel mai rău caz, şeful te poate anunţa că zilele tale în respectiva companie sunt numărate şi poţi începe să îţi cauţi o altă slujbă.

 

2. Ai făcut o greşeală foarte gravă

Ai putea fi tentat să îţi ceri scuze în mod repetat, ceea ce, de fapt, ar putea să îţi facă mai mult rău decât bine, deoarece vei atrage atenţia şi le vei reaminti celorlalţi despre greşeala ta. În plus, nici măcar nu contează cât de rău îţi pare şi scuzele repetate nu sunt o manieră profesionistă de a gestiona situaţia.Cel mai bine este să îţi întrebi şeful cum ai putea îndrepta situaţia cât mai repede. Şefii tăi sunt interesaţi ca lucrurile să meargă bine, aşa că, cel mai probabil, vor vrea să te ajute să îţi repari greşeala, indiferent cât de gravă a fost.

 

3. Responsabilităţile tale sunt din ce în ce mai puţine

Dacă observi că ţi se dau din ce în ce mai puţine lucruri de făcut, vorbeşte cu şeful tău despre această situaţie. Fii sincer şi spune-le superiorilor tăi că ai observat că sarcinile tale de lucru s-au împuţinat şi că ai vrea să ai aceleaşi responsabilităţi ca şi colegii tăi de departament sau de echipă. În felul acesta, cel puţin şefii tăi vor auzi de la tine că îţi doreşti să rămâi în companie. Dacă în ultima vreme reuşitele tale nu au fost vizibile, aminteşte-le şefilor cât de bine te-ai descurcat în anumite situaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eşti în pericol de a fi concediat? Vezi care sunt semnele că ai putea rămâne fără slujbă.
 Vizualizări articol: 584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Eşti în pericol de a fi concediat? Vezi care sunt semnele că ai putea rămâne fără slujbă4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei