Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 oct 2011 - Anul XVI, nr. 232 (4830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Google îşi extinde operaţiunile în Europa

Reprezentanţi ai companiei de internet Google au declarat, vineri, că îşi vor diversifica operaţiunile europene administrate de la birourile din Dublin, investind 75 de milioane de euro în crearea unui centru de date care va crea 30 de noi locuri de muncă, transmite Reuters.

Google are circa 2.000 de angajaţi în cele cinci birouri de la Dublin, unde şi alte companii precum Facebook, Zynga, LinkedIn şi Twitter şi-au înfiinţat sedii în ultimii doi ani.

Motorul de căutare Google a împlinit recent 13 ani de la înfiinţare. Alegerea zilei de 27 septembrie ca dată aniversară pentru Google pare mai degrabă o comoditate, nefiind data reală la care compania a fost înfiinţată. Google a sărbătorit pe 7 septembrie (data la care societatea a fost înfiinţată) aniversarea sa, până în anul 2005. În 2005, Google a decis să schimbe data aniversară pentru 27 septembrie, pentru a o face să coincidă cu data la care s-a anunţat un număr record de pagini pe care acest motor de căutare îl are indexat.

În timp ce Google intră în anii săi de adolescenţă, în ceea ce priveşte termenii economici, compania este bine ancorată pe piaţă, fiind lider în sectorul motoarelor de căutare, însumând peste 90% din totalul căutărilor efectuate pe internet, potrivit mai multor cabinete statistice din Europa.

Browser-ul companiei, Chrome, avea 22% din piaţa mondială în luna iulie, Microsoft Internet Explorer avea 42,5%, iar Mozilla Firefox deţinea 28%. Sistemul de operare Google Android este şi el pe cale să devină actorul dominant pe piaţa telefoanelor de ultimă generaţie.

Veniturile Google au crescut cu 32% în trimestrul al doilea al lui 2011, la peste nouă miliarde de dolari, iar profitul net a urcat cu 35%, la 2,5 miliarde de dolari, depăşind şi cele mai optimiste estimări de pe Wall Street.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Google îşi extinde operaţiunile în Europa.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Google îşi extinde operaţiunile în Europa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei