Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 sep 2011 - Anul XVI, nr. 230 (4828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sexul în timpul sarcinii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Multe dintre cuplurile care aşteaptă un copil îşi reduc activitatea sexuală, însă foarte mulţi medici susţin că cele nouă luni de sarcină reprezintă o perioadă propice pentru sex

Corpul viitoarelor mămici suferă transformări importante în timpul perioadei de sarcină, însă acest lucru nu reprezintă neapărat un impediment pentru a face sex. De fapt, potrivit medicilor, această activitate nu prezintă, în general, riscuri pentru femei, fiind chiar recomandată. Mai mult decât atât, în cazul unei sarcini care evoluează normal, fără complicaţii, viitoarea mămică poate face sex oricând, până la ruperea apei - momentul în care copilul îşi anunţă venirea pe lume. Totuşi, dacă sunteţi însărcinată şi aveţi probleme (ca de exemplu sângerări sau dureri), este recomandat să apelaţi la sfaturile unui medic ginecolog pentru a fi sigură că aceste probleme nu se vor agrava.

 

Apetitul sexua

Multe femei au mărturisit că partidele de sex din timpul sarcinii au fost „cele mai bune”. Potrivit medicilor, plăcerea sporită care apare în cele nouă luni de sarcină se datorează faptului că fluxul sanguin este mai mare în zona pelviană în această perioadă. Deşi, în primul trimestru al sarcinii, unele femei se simt prea obosite pentru a face sex sau pur şi simplu „nu au chef”, dorinţa sexuală revine la normal în al doilea trimestru, perioadă care este caracterizată, în general, de un libidou foarte ridicat. Apetitul sexual poate dispărea din nou spre sfârşitul celui de-al treilea trimestru, când viitoarea mămică nu se simte foarte confortabil din cauza evoluţiei sarcinii şi din cauza îngrijorării provocate de aşteptarea momentului naşterii.
Pe de altă parte, dorinţa sexuală a bărbaţilor creşte în perioada de sarcină a partenerei, pentru că cei mai mulţi dintre domni sunt foarte atraşi de noile rotunjimi pe care le capătă corpul acesteia.
Totuşi, oricât de mult şi-ar dori să facă sex, bărbaţii au o reţinere în acest sens, gândindu-se că activitatea ar putea dăuna sănătăţii viitoarei mămici şi bebeluşului.

 

Mituri despre sexul în timpul sarcinii

Medicii spun că, în ciuda temerilor pe care părinţii le dezvoltă în acest sens, sexul nu dăunează bebeluşului. Iată şi explicaţiile. Organismul femeii este „proiectat” în aşa fel încât să protejeze copilul nenăscut în orice situaţie: sacul amniotic şi muşchii uterului protejează fătul, iar colul uterin este foarte bine închis, astfel că nu există pericolul ca bebeluşul să fie „deranjat”. Este posibil ca după contactul sexual din timpul sarcinii viitoarea mămică să observe că activitatea fătului este mai intensă. Nu este nici un motiv de îngrijorare: acest lucru se întâmplă datorită creşterii fluxului sanguin din regiunea pelviană, nicidecum pentru că fătul „ştie” ce s-a întâmplat sau pentru că ar fi fost afectat. Un alt mit este convingerea viitoarelor mămici că se pot răni sau accidenta dacă fac sex în timpul sarcinii. Nimic mai neadevărat, susţin medicii. Este adevărat că nu veţi putea încerca poziţii prea îndrăzneţe, din cauza transformărilor pe care le suferă corpul, dar puteţi totuşi să faceţi sex. Cu puţină imaginaţie, veţi găsi cu siguranţă o poziţie care să fie convenabilă pentru amândoi - criteriul principal de selecţie trebuie să fie confortul pentru viitoarea mămică, astfel încât să nu existe riscul unei accidentări.
În fine, dar nu în cele din urmă, părinţii care aşteaptă un copil evită să facă sex de teamă că această activitate ar putea declanşa travaliu prematur. Nu există însă nici o dovadă medicală care să confirme această temere. Este posibil ca în timpul unei partide de sex femeia însărcinată să simtă din când în când contracţii de diverse intensităţi, însă acestea nu anticipează travaliul şi nici nu îl provoacă. Totuşi, medicul obstetrician vă recomandă să vă limitaţi activitatea sexuală dacă sarcina este considerată riscantă, dacă suferiţi hemoragii vaginale, dacă aveţi dilataţie prematură de col uterin sau dacă aveţi antecedente de travaliu prematur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sexul în timpul sarcinii.
 Vizualizări articol: 446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sexul în timpul sarcinii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei