Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 aug 2011 - Anul XVI, nr. 202 (4800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vestigii ale unei civilizaţii vechi de 9.000 de ani, care domesticise caii, descoperite în Arabia Saudită

Urmele unei civilizaţii vechi de 9.000 de ani, care domesticise caii şi folosea tehnicile de îmbălsămare, au fost descoperite în sud-vestul Arabiei Saudite, au anunţat arheologii din această ţară.

"Potrivit acestei descoperiri, caii au fost domesticiţi în Peninsula Arabică pentru prima dată în urmă cu peste 9.000 de ani, în timp ce studiile precedente afirmau că domesticirea cailor s-a făcut în Asia Centrală, în urmă cu 5.000 de ani", a declarat Ali al-Ghabban, vicepreşedintele Departamentului pentru muzee şi antichităţi, în timpul unei conferinţe de presă ce a fost organizată miercuri seară la Jeddah.

Rămăşiţele acestei civilizaţii au fost descoperite în apropiere de oraşul Abha din provincia Asir, care făcea parte în Antichitate din Arabia Felix (Arabia Fericită, numele latin utilizat în trecut de geografi pentru a desemna sudul Peninsulei Arabice, inclusiv Yemenul modern, n.r.).

Această civilizaţie, care a fost denumită al-Maqar, ştia deja "să îmbălsămeze morţii, într-un mod complet diferit de procedeele cunoscute" până atunci, a precizat Ali al-Ghabban.

Printre vestigiile descoperite figurează statuete de animale, capre, câini, şoimi, dar şi un bust de cal înalt de circa un metru, a spus Ghabban, potrivit căruia "nicio statuetă a unui animal cu o astfel de dimensiune şi datând din acea epocă nu a fost descoperită vreodată în lume".

Arheologii au găsit, totodată, vârfuri de săgeţi, unelte din piatră, instrumente de ţesut şi unelte de pisat grăunţe, ceea ce doveşte nivelul de dezvoltare la care ajunsese această civilizaţie.

Vestigiile au fost descoperite într-o vale care, în trecut, a fost albia unui fluviu, într-o epocă în care Peninsula Arabică avea o climă umedă şi era plină de verdeaţă.

Potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost publicate în ianuarie, oamenii de ştiinţă estimează că prezenţa omului modern în Peninsula Arabică ar putea data din urmă cu 125.000 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vestigii ale unei civilizaţii vechi de 9.000 de ani, care domesticise caii, descoperite în Arabia Saudită.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vestigii ale unei civilizaţii vechi de 9.000 de ani, care domesticise caii, descoperite în Arabia Saudită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei