Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iun 2011 - Anul XVI, nr. 135 (4733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tradiţii şocante

Fete de 5 ani, obligate să se căsătorească cu bărbaţi de vârstă mijlocie

Practici de nuntă şocante din ţările în curs de dezvoltare au fost dezvăluite în cadrul unui material National Geographic, potrivit Mediafax. Fete în vârstă de 5 ani sunt obligate să se căsătorească pe ascuns cu băieţi sau chiar cu bărbaţi de vârstă mijlocie.

În cadrul unui proiect pentru National Geographic, jurnalista Cynthia Gorney şi fotograful Stephanie Sinclair ai călătorit în Yemen şi Rajasthan, India pentru a investiga practicile şocante, scrie dailymail.co.uk.

În India, fetele sunt obligate să se căsătorească cu băieţi mai mari decât ele cu doar patru sau cinci ani. În Yemen, Afganistan, Etiopia şi alte ţări în care rata mariajelor timpurii este ridicată, soţii pot fi bărbaţi tineri, văduvi de vârstă mijlocie sau răpitori care violează fetele, apoi pretind că victimele sunt soţiile lor. Este estimat că în fiecare an 10-12 milioane de fete sunt obligate să se căsătorească.

Unele dintre aceste mariaje sunt realizate ca afaceri sau pentru a rezolva certurile dintre două familii.

Mariajele timpurii forţate sunt frecvente în multe religii, adesea sfidând legile naţionale. Comunităţi întregi cred că această metodă este potrivită pentru creşterea unei tinere femei, atunci când este posibil ca ea sa-şi piardă virginitatea cu o persoană care nu este soţul ei.

Ceremoniile de nuntă au loc adesea în mijlocul nopţii, iar tot satul păstrează secretul pentru ca ritualul să nu fie întrerupt de poliţie.

Un caz din Rajasthan, India, vorbeşte despre o mireasă în vârstă de cinci ani care a adormit înainte ca ceremonia de căsătorie să înceapă. Unul dintre unchii ei a luat-o în braţe şi a dus-o în faţa preotului şi a viitorului său soţ, un băiat de zece ani.

Deşi miresele copii rămân în general în familiile lor până ajung la o vârstă mai înaintată, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna.

În urmă cu trei ani, cazul lui Nujood Ali, o fetiţă în vârstă de zece ani din Yemen, a captat atenţia în întreaga lume. Fata a reuşit să scape din casa în care locuia cu soţul său în vârstă de 30 de ani şi a cerut divorţul, declarând la tribunal că a fost forţată să se căsătorească şi bătută. A fost publicată şi o carte despre povestea ei, tradusă în 30 de limbi: "Sunt Nujood, am 10 ani şi sunt divorţată".

Multe dintre fetele care sunt obligate să se căsătorească sunt violate, iar speranţa lor de viaţă este scăzută din cauza numărului de copii pe care îi poartă în pântec la vârste atât de mici. Fetele sunt abuzate fizic şi le este prea teamă să fugă deoarece sunt ameninţate cu moartea.

În Yemen s-a descoperit un caz în care o fată de zece ani a fost măritată cu un bărbat de 50 de ani. Jurnaliştii au aflat că cineva a chemat poliţia la nuntă, însă tatăl miresei i-a poruncit acesteia să încalţe pantofi cu toc pentru a părea mai înaltă şi să îşi acopere faţa cu un văl, ameninţând că dacă va fi trimis la închisoare, o va ucide atunci când va fi eliberată. Poliţia a plecat, iar fata a fost obligată să se căsătorească.

"Locuieşte la două ore depărtare, cu soţul ei. Are un telefon mobil şi în fiecare zi mă sună şi plânge", a declarat sora fetei.

Consecinţele medicale ale acestor căsătorii sunt extrem de serioase şi pot fi fatale, iar fetele sunt prea tinere pentru a înţelege conceptul reproducerii. Puţine dintre ele ştiu cum să aibă grijă de ele şi de copii după naştere, iar acest lucru duce la o rată mare a mortalităţii infantile.

În India femeile nu se pot căsători până la vârsta de 18 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fete de 5 ani, obligate să se căsătorească cu bărbaţi de vârstă mijlocie.
 Vizualizări articol: 1549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fete de 5 ani, obligate să se căsătorească cu bărbaţi de vârstă mijlocie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei