Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iun 2011 - Anul XVI, nr. 127 (4725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicarea, secretul armoniei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comunicarea este unul dintre cele mai importante elemente ale unei relaţii, fără de care un cuplu, oricât de solid ar fi, se poate destrăma într-o clipă. Există câteva lucruri pe care ambii parteneri le pot face pentru a îmbunătăţi nivelul de comunicare. Astfel, ambii vor învăţa cum să discute unul cu celălalt şi cum să creeze apropierea emoţională de care este nevoie pentru ca lucrurile să funcţioneze aşa cum trebuie.
Acceptarea responsabilităţii pentru impasul în care s-a ajuns în relaţie este primul pas ce trebuie făcut. O comunicare defectuoasă în cuplu nu este vina unuia sau altuia dintre parteneri, ci a amândurora. Tocmai de aceea este important ca ambii să îşi asume responsabilitatea pentru „rolul” jucat în stricarea comunicării, pentru ca situaţia să se îmbunătăţească.

Emoţiile şi timpul
Potrivit psihologilor, cea mai rapidă metodă de a ameliora comunicarea cu partenerul este gestionarea emoţiilor, acest sfat fiind valabil în special în cazul femeilor. De multe ori, bărbaţii sunt timoraţi de felul foarte emotiv în care femeile reacţionează, în special în timpul unei discuţii în contradictoriu. Dacă vă simţiţi cu musca pe căciulă, atunci poate ar fi bine să vă controlaţi emoţiile şi să încercaţi vă abţineţi să plângeţi, să ridicaţi tonul sau să vă bosumflaţi în timpul sau după o discuţie. Astfel, partenerul dumneavoastră se va simţi mai confortabil şi va fi dispus să comunice mai mult şi mai bine, ştiind că nu riscă să asiste, după discuţie, la o etalare emotivă de sentimente.
Timpul alocat discuţiilor este şi el un factor important pentru o mai bună comunicare. Nu este o mişcare inteligentă să începeţi o conversaţie serioasă cu partenerul exact în momentul în care este foarte ocupat. Faceţi-vă deci timp să discutaţi în linişte. Ieşiţi la o plimbare sau luaţi masa împreună - acestea sunt momente propice pentru a deschide o discuţie. Mai mult, nu „trădaţi” adevăratul motiv pentru o astfel de ieşire, căci partenerul ar putea crede că problemele sunt mai grave decât în realitate. În plus, nu începeţi discuţia din secunda în care ieşiţi din casă. Destindeţi atmosfera cu subiecte mai uşor de digerat şi abia apoi treceţi la cele mai serioase. Discutaţi deschis tot ce aveţi pe suflet şi astfel veţi crea contextul pentru ca partenerul să facă şi el acelaşi lucru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunicarea, secretul armoniei.
 Vizualizări articol: 346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comunicarea, secretul armoniei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei