Maeştrii bucătari propun săptămâna aceasta o prăjitură lejeră, de primăvară, cu fructe de sezon.
Număr de porţii: 10
Ingrediente
Aluat:
150 de grame iaurt
100 de grame unt
2 gălbenuşuri
100 de grame zahăr
300 de grame făină
1/2 pachet praf de copt
o lingură de esenţă de rom
vanilie
Spumă de fructe
400 - 500 de grame căpşuni
5 albuşuri
4 linguri de zahăr pudră
1-2 linguri gem de caise
Mod de preparare
1. Fructele se curăţă, se spală şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
2. Untul, zahărul, gălbenuşurile şi vanilia se amestecă bine până devin o cremă. Se adaugă iaurtul, romul, praful de copt şi făina în ploaie şi se amestecă bine compoziţia.
3. Aluatul se răstoarnă într-o tavă unsă cu unt (ulei) şi tapetată cu făină.
4. Se coace la foc potrivit timp de 30 de minute.
5. Albuşurile se bat spumă cu zahărul pudră, se pun fructele cu grijă şi se amestecă uşor, de jos în sus, pentru ca spuma să nu se lase.
6. Se scoate tava din cuptor, se unge blatul cu gem de caise, se pune deasupra spuma de căpşuni şi se dă din nou tava la cuptor timp de 15-20 de minute, până se întăreşte albuşul.
7. Prăjitura se porţionează când este rece. Se poate servi cu frişcă şi se decorează cu câteva căpşuni fiecare porţie.