Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 dec 2010 - Anul XV, nr. 303 (4594)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Julie Andrews şi trupa The Ramones, recompensaţi cu Grammy pentru întreaga carieră

Actriţa britanică Julie Andrews, cântăreaţa country Dolly Parton, muzicianul de jazz Roy Haynes şi membrii trupei rock americane The Ramones vor fi recompensaţi cu un premiu Grammy pentru întreaga carieră în cadrul ceremoniei din 2011, au anunţat, miercuri, organizatorii, citaţi de Reuters.

Printre ceilalţi muzicieni care vor primi acest premiu onorific în 2011 se află Juilliard String Quartet, Kingston Trio şi interpretul de muzică gospel în vârstă de 101 de ani George Beverly Shea.

Cu toţii îşi vor primi statuetele în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Los Angeles pe 12 februarie, cu o zi înainte de cea de-a 53-a gală Grammy Awards.

Cu excepţia trupei The Ramones, toţi ceilalţi muzicieni care vor primi un Grammy onorific în 2011 au fost recompensaţi în trecut cu cel puţin un premiu Grammy. Premiile pentru întreaga carieră vor fi postume pentru cei mai mulţi dintre membrii fondatori ai trupei The Ramones şi ai grupului Kingston Trio. Doi muzicieni din componenţa originală a Julliard String Quartet, înfiinţat în 1926, sunt încă în viaţă.

Julie Andrews, în vârstă de 75 de ani, a devenit unul dintre cele mai mari staruri de la Hollywood interpretând roluri memorabile în două musicaluri din anii 1960 - "Mary Poppins" şi "The Sound of Music". Alături de Dick Van Dyke, Julie Andrews a interpretat în primul dintre aceste filme celebrul duet "Supercalifragilisticexpialidocious". Andrews este câştigătoarea premiului Oscar pentru rolul din filmul "Mary Poppins" (1964).

Dolly Parton, în vârstă de 64 de ani, cântăreaţă, compozitoare şi om de afaceri cu o personalitate puternică şi o siluetă voluptuoasă, a câştigat cele mai importante premii din carieră în ultimii ani, graţie unor "incursiuni" în universul muzicii folk şi bluegrass. Este cel mai cunoscută, probabil, pentru hiturile din anii '70 intitulate "Jolene" şi "9 to 5".

Roy Haynes, în vârstă de 85 de ani, un renumit toboşar de jazz, a cântat cu cele mai mari nume din lumea jazzului - Miles Davis, Dizzy Gillespie, Thelonious Monk şi John Coltrane - într-o carieră de peste şase decenii.

Originari din cartierele modeste ale New York-ului, membrii trupei The Ramones au contribuit la apariţia stilului punk rock în anii 1970 cu piese precum "Blitzkrieg Bop" şi "Sheena Is a Punk Rocker". Acest cvartet, ai cărui membri au adoptat numele Ramone ca nume de familie, au cunoscut numeroase schimbări de componenţă. Cofondatorii trupei - Joey, Johnny şi Dee Dee Ramone - au murit într-un interval de trei ani în acest deceniu.

Julliard String Quartet a cunoscut şi el schimbări frecvente de componenţă. Samuel Rhodes, actualul violonist, activează în acest grup de peste 40 de ani. Cofondatorii trupei Raphael Hillyer şi Robert Mann continuă să cânte, deşi s-au pensionat.

The Kingston Trio, cunoscut pentru piesa "Tom Dooley", a contribuit la renaşterea stilului folk în anii '60.

Canadianul George Beverly Shea este celebru pentru compoziţia "The Wonder Of It All".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Julie Andrews şi trupa The Ramones, recompensaţi cu Grammy pentru întreaga carieră.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Julie Andrews şi trupa The Ramones, recompensaţi cu Grammy pentru întreaga carieră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei