Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 dec 2010 - Anul XV, nr. 292 (4583)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Record Guinness: Imaginea copertei albumului "MICHAEL", desemnată cel mai mare afiş din lume

Oficialii Guinness World Records au confirmat, joi, faptul că un poster din PVC amplasat în Marea Britanie şi care reproduce la scară mare coperta albumului "MICHAEL", primul material lansat după moartea lui Michael Jackson, este cel mai mare afiş din lume, informează michaeljackson.com.

Posterul din PVC are dimensiunile de 52,12 metri x 51,81 metri şi o suprafaţă totală de peste 2.700 de metri pătraţi, depăşind cu peste 10,2 metri pătraţi precedentul record Guinness, stabilit de un poster de promovare a Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2010 de la Vancouver.

Posterul care reproduce coperta albumului "MICHAEL" cântăreşte peste o tonă şi a fost amplasat pe un câmp din apropiere de aeroportul Heathrow din Londra, fiind vizibil de la bordul tuturor avioanelor care decolează sau aterizează pe pistele acestui aeroport.

Posterul ar putea acoperi trei sferturi din suprafaţa terenului de fotbal de pe stadionul Wembley, iar una din laturile sale echivalează cu lungimea totală a şase autobuze Routemaster dispuse unul în spatele celuilalt.

Afişul va rămâne pe acest câmp, numit "Domeniul Michael", până pe data de 23 decembrie, urmând să fie expus în mai multe ţări din Europa.

Coperta albumului "MICHAEL" este o reproducere a unei picturi realizate de artistul Kadir Nelson în 2009. În pictura originală, Kadir, renumit pentru faptul că tablourile sale sunt concepute sub forma unor "poveşti", le propune privitorilor o călătorie prin viaţa şi cariera lui Michael Jackson, marcată de câteva momente cheie şi persoane care au influenţat existenţa artistului american.

"MICHAEL", primul material discografic ce apare pe piaţă după moartea lui Michael Jackson, va fi lansat pe 14 decembrie.

Printre precedentele recorduri Guinness stabilite de Michael Jackson în timpul vieţii se numără "cel mai bine vândut album din toate timpurile" - "Thriller", lansat în 1982 şi vândut în peste 100.000 de copii -, "cântăreţul de muzică pop cu cele mai mari venituri obţinute într-un singur an" - peste 65 de milioane de dolari câştigate în 1989, un record neegalat până în zilele noastre - şi "artistul cu cele mai multe single-uri care au ajuns într-un singur an în Top 40 din Marea Britanie" - Michael Jackson a avut, în 2006, 19 single-uri care au intrat în acest top britanic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Record Guinness: Imaginea copertei albumului "MICHAEL", desemnată cel mai mare afiş din lume.
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Record Guinness: Imaginea copertei albumului "MICHAEL", desemnată cel mai mare afiş din lume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei