Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 dec 2010 - Anul XV, nr. 290 (4581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Luc Besson regizează un film despre disidenta birmaneză Aung San Suu Kyi

Cineastul francez Luc Besson a turnat deja în Thailanda primele scene dintr-un film despre Aung San Suu Kyi, lidera opoziţiei din Myanmar, care va fi interpretată de acriţa Michelle Yeoh, au anunţat, miercuri, surse din cinematografia thailandeză, citate de AFP.

Michelle Yeoh, actriţa de origine malaieziană şi fostă James Bond Girl, una dintre cele mai cunoscute actriţe de pe continentul asiatic, va interpreta rolul principal în filmul intitulat "Dans La Lumière".

"Este un film despre Aung San Suu Kyi. Am aprobat proiectul în urmă cu mult timp şi ei au filmat în mai multe locuri din Thailanda", a declarat Wannasiri Morakul, directorul Biroului thailandez pentru cinematografie, o agenţie guvernamentală însărcinată cu producţiile cinematografice străine.

Siam Movie, o companie thailandeză implicată în acest proiect, a confirmat faptul că a organizat turnarea acestui film în Thailanda, fără a oferi însă alte detalii.

Nyan Win, purtătorul de cuvânt al lui Aung San Suu Kyi, a declarat că actriţa Michelle Yeoh şi-a petrecut, luni, toată ziua la domiciliul disidentei din Yangon.

Aung San Suu Kyi, laureată a premiului Nobel pentru pace, în vârstă de 65 de ani, şi-a petrecut aproximativ 15 din ultimii 21 de ani în regim de arest la domiciliu.

Ea a fost eliberată pe 13 noiembrie, la mai puţin de o săptămână după primele alegeri libere organizate în această ţară în ultimii 20 de ani. Ţările occidentale şi opoziţia din Myanmar au condamnat acest scrutin, considerând că acesta a fost organizat de o manieră părtinitoare, pentru a favoriza junta militară aflată la putere.

Angajamentul politic al disidentei din Myanmar a obligat-o să îşi sacrifice viaţa personală şi familială.

Aung San Suu Kyi are doi copii - Kim şi Alexander - din căsătoria cu profesorul universitar britanic Michael Aris, oficiată în 1972. Revenită în fosta Birmanie, în 1988, pentru a fi alături de mama sa grav bolnavă, Aung San Suu Kyi nu s-a mai întors niciodată în Marea Britanie şi nu a putut asista la înmormântarea soţului ei, în 1999.

Disidenta din Myanmar nu şi-a văzut niciodată nepoţii, dar a putut să petreacă recent, 15 zile în compania fiicei sale Kim, la Yangon, pentru prima oară în ultimii 10 ani.

În vârstă de 51 de ani, cineastul francez Luc Besson a regizat filme precum "Metroul" (1985), "Marele albastru/ Le Grand Bleu" (1988), "Nikita" (1990), "Léon" (1994) şi "Al cincilea element" (1997).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luc Besson regizează un film despre disidenta birmaneză Aung San Suu Kyi.
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Luc Besson regizează un film despre disidenta birmaneză Aung San Suu Kyi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei