Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 nov 2010 - Anul XV, nr. 274 (4565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anne Hathaway şi Denzel Washington-gazdele concertului ocazionat de decernarea Nobelului pentru pace

Actorii americani Anne Hathaway şi Denzel Washington vor prezenta împreună concertul organizat în onoarea laureatului premiului Nobel pentru pace pe 2010, care va avea loc la Oslo, în decembrie, potrivit organizatorilor, citaţi de Reuters.

Printre muzicienii invitaţi să susţină recitaluri la acest concert, organizat pe 11 decembrie, la Oslo, se numără veteranul rocker Elvis Costello, cântăreaţa pop Robyn, cântăreţul pop-funk Jamiroquai, compozitorul şi solistul pop Barry Manilow, dar şi celebrul pianist de jazz Herbie Hancock.

Concertul din acest an este organizat în onoarea laureatului Nobel pentru pace Liu Xiabo, disidentul chinez şi activistul pentru drepturile omului care este arestat la domiciliu în China.

Comitetul Nobel a anunţat, săptămâna aceasta, că familia disidentului chinez nu va putea fi prezentă la Oslo pentru a primi medalia, diploma şi cele 10 milioane de coroane suedeze (1,44 milioane de dolari) care sunt acordate în fiecare an laureatului premiului Nobel pentru pace.

Premiul Nobel pentru pace este una dintre cele mai prestigioase distincţii onorifice din lume, care, de-a lungul timpului, a fost acordată unor personalităţi marcante pentru evoluţia întregii omeniri: maica Teresa, Nelson Mandela, Mihail Gorbaciov, arhiepiscopul Desmond Tutu, actualul preşedinte al SUA, Barack Obama, Kofi Annan, Al Gore şi mulţi alţii.

În ultimii 16 ani, ceremonia de decernare a premiului Nobel pentru pace a fost urmată de un grandios concert, la care au participat figuri emblematice ale industriei muzicale internaţionale: Donna Summer, Natasha Bedingfield, Wyclef Jean, Diana Ross, Annie Lennox, Alicia Keys, Juanes, Kylie Minogue, Simply Red, Lionel Richie, John Legend, Duran Duran, Damien Rice, Andrea Bocelli, Tony Bennett, Diana Krall, The Chieftains, The Cardigans, Craig David, Santana, Paul MacCartney, Youssou N'Dour, Bon Jovi, Tina Turner, Sting, artişti printre care se regăsesc şi câţiva dintre colaboratorii de suflet ai pianistului Herbie Hancock.

Actriţa americană Anne Hathaway, în vârstă de 28 de ani, a fost apreciată de critici, recent, pentru rolul din "Rachel Getting Married", de Jonathan Demme, pentru care a fost nominalizată, în 2009, la premiile Oscar. Actriţa a jucat, de asemenea, în "Diavolul se îmbracă de la Prada" şi în "Brokeback Mountain".

Denzel Washington a devenit celebru în anii '90, pentru interpretarea reuşită a unor personaje care au existat în realitate, precum Steve Biko, Malcolm X, Rubin Carter, Melvin B. Tolson, Frank Lucas şi Herman Boone. El a câştigat două Globuri de Aur şi două premii Oscar ("Glory" şi "Zi de instrucţie"), fiind al doilea afro-american, după Sidney Potier, care a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol principal, graţie prestaţiei sale din filmul "Zi de instrucţie" (2001).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anne Hathaway şi Denzel Washington-gazdele concertului ocazionat de decernarea Nobelului pentru pace.
 Vizualizări articol: 408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anne Hathaway şi Denzel Washington-gazdele concertului ocazionat de decernarea Nobelului pentru pace0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei