Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 nov 2010 - Anul XV, nr. 269 (4560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adriana Iliescu, acum în vârstă de 72 de ani, vorbeşte despre posibilitatea de a avea încă un copil

Adriana Iliescu, o româncă ce a deţinut în 2005 titlul de cea mai vârstnică mamă din lume, acum în vârstă de 72 de ani, vorbeşte, într-un interviu acordat jurnaliştilor de la Daily Mail, despre ideea de a avea încă un copil, încurajată fiind de testele la care este supusă în prezent o britanică.

Într-un reportaj publicat de cotidianul britanic Daily Mail, Adriana Iliescu este prezentată ca arătând mai degrabă ca străbunica fetiţei ei Eliza, acum în vârstă de cinci ani. Adriana Iliescu, prezentată ca fiind "scriitor şi lector universitar part-time", este descrisă ca fiind o femeie "plină de riduri" şi cu părul vopsit negru.

Autorul materialului susţine că Iliescu "admite că-şi arată fiecare an de vârstă, poate chiar mai mult".

"Încerc să nu mă uit în oglindă, pentru că nu-mi place. Oglinzile nu sunt prietenoase cu femeile. Dacă însă ne referim la energie, mă simt ca o femeie tânără, ca o femeie de 27 de ani, iar când sunt obosită mă simt ca una de 37. Sunt mai sănătoasă decât multe femei care n-au nici jumătate din anii mei", susţine Adriana Iliescu în declaraţia dată celor de la Daily Mail.

Adriana Iliescu îi critică pe cei care se cred simpatici atunci când o alintă "bunica", spunând că nu şi-a dorit-o pe Eliza pentru a părea mai tânără, ci pentru că niciodată nu-şi "simte" adevărata vârstă, motiv pentru autorul textului se întreabă dacă acesta este motivul pentru care femeia îşi sfidează criticii şi vorbeşte despre posibilitatea de a avea încă un copil.

"Medical este posibil. Înţeleg că se fac nişte teste pentru o britanică de 70 de ani, aşa că ar fi posibil. Mă simt bine, sunt sănătoasă şi cred că ar fi posibil să mai am un copil în viitor, însă nu mă grăbesc, pentru moment", spune Iliescu, citată de Daily Mail.

"Nu se grăbeşte? Are 72 de ani! Cât timp crede că mai are?", se întreabă Helen Weathers, autorul articolului din Daily Mail.

Adriana Iliescu afirmă că motivul pentru care nu se grăbeşte nu este teama de teste, frica de moarte sau reticenţa faţă de eforturile de a creşte încă un copil, ci dragostea pe care i-o poartă fiicei ei de cinci ani, legătura dintre ele.

"Suntem atât de apropiate, atât de legate încât nu sunt sigură că aş putea lua în calcul varianta de a avea încă un copil", spune Iliescu.

Eliza este veselă şi plină de energie - este un copil foarte fericit. "Ea este totul pentru mine, nimic în afară de ea nu contează. Este a mea şi asta e tot ce mă interesează, însă medical nu este imposibil să mai am un copil. Nu fumez şi nu beau alcool. Dacă trăiesc atât cât au trăit părinţii mei, Eliza va avea 20 de ani atunci când eu voi muri. Cred că încă mai am destule să-i ofer", continuă Adriana Iliescu.

Autorul articolului descrie apoi polemica iscată în România odată cu decizia Adrianei Iliescu de a avea un copil la o vârstă atât de înaintată şi prin metoda fertilizării in vitro, citând mai multe grupuri religioase care ar fi afirmat despre naşterea Elizei că este "opera divaolului" sau o chestiune "îngrozitoare", "grotescă", "un act suprem de egoism".

Adriana Iliescu a fost, timp de un an, cea mai vârstnică femeie care a dat naştere unui copil, fiind devansată, în decembrie 2006, de o femeie din Spania, mai bătrână ca ea cu 128 de zile.

Autorul textului descrie viaţa familială a Adrianei Iliescu. Aceasta s-a căsătorit la 20 de ani, a rămas însărcinată însă a fost sfătuită să întrerupă sarcina din pricina faptului că în acea perioadă era în refacere după o boală cronică, astfel că exista riscul ca bebeluşul să nu supravieţuiască. A fost nehotărâtă, dar a acceptat sfatul medicilor. Soţul ei, atunci în vârstă de 24 de ani, a părăsit-o, iar ea nu s-a mai recăsătorit, refugiindu-se în cariera academică.

"Nu m-am putut gândi la un copil pentru că am muncit tot timpul. La 37 de ani, după ce mi-am terminat doctoratul, m-am simţit pregătită să am un copil, însă pe atunci nu se inventaseră tehnicile de fertilizare in vitro", afirmă Adriana Iliescu, citată de Daily Mail.

Potrivit cotidianului britanic, femeia a mai încercat o dată să rămână însărcinată prin această metodă, în anul 2000, însă fără succes.

"Oamenii care mă critică sunt invidioşi pe ceea ce am realizat în viaţă. Nu este puţin lucru să publici 25 de cărţi, să fii profesor universitar şi să ai şi un copil", spune Iliescu.

În final, însă, jurnaliştii se întreabă dacă este corect pentru Eliza să aibă o mamă atât de în vârstă. Atunci când copilul va avea 15 ani, femeia, dacă va trăi până atunci, va ajunge la 82 de ani. Poate ea să aibă, la această vârstă, energie pentru a creşte un adolescent?", se întreabă autorul articolului.

Acesta îşi încheie articolul cu încă o întrebare: "Când va realiza Adriana Iliescu faptul că nici chiar cele mai incredibile descoperiri medicale nu o pot face să scape de moarte?".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adriana Iliescu, acum în vârstă de 72 de ani, vorbeşte despre posibilitatea de a avea încă un copil.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Adriana Iliescu, acum în vârstă de 72 de ani, vorbeşte despre posibilitatea de a avea încă un copil3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei