Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 oct 2010 - Anul XV, nr. 252 (4543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trupa Coldplay, lider în topul artiştilor a căror muzică are efectul unui somnifer

Trupa Coldplay s-a clasat pe prima poziţie într-un top inedit al artiştilor a căror muzică acţionează asupra ascultătorilor ca un somnifer eficient, potrivit unui sondaj organizat recent în Marea Britanie, informează news.sky.com.

Sondajul a fost realizat de lanţul hotelier Travelodge şi înclude nume sonore în primele 10 poziţii - Barry White, Taylor Swift, dar şi W. A. Mozart.

Potrivit aceluiaşi sondaj, 84% dintre respondenţi au afirmat că muzica reprezintă felul lor preferat de a se relaxa atunci când merg la culcare.

Un expert de la Edinburgh Sleep Centre din Marea Britanie a declarat: "Rezultatele mai multor studii anterioare efectuate pe grupuri diferite de bărbaţi şi femei au relevat faptul că muzica lentă, relaxantă, ascultată înainte de culcare conduce la o serie de beneficii privind somnul. Printre aceste beneficii se numără o durată a somnului mai mare, un număr mai mic de treziri în timpul nopţii şi scurtarea duratei de timp de care are nevoie o persoană pentru a adormi".

Potrivit aceluiaşi sondaj, 25% dintre respondenţi au declarat că preferă să meargă la culcare ascultând muzică la iPod, iar 10% dintre ei au spus că au avut visuri mai frumoase după ce au ascultat muzică înainte de a adormi.

Cântăreţul Michael Buble s-a clasat pe locul al doilea în acest sondaj, iar podiumul a fost completat de trupa Snow Patrol.

Locurile următoare au fost ocupate, în ordine, de Alicia Keys, Jack Johnson, Taylor Swift, Mozart, Barry White, Leona Lewis şi Radiohead.

Grupul Eurythmics, celebru în anii '80 pentru hitul "Sweet Dreams" (vise plăcute), nu apare în acest clasament inedit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trupa Coldplay, lider în topul artiştilor a căror muzică are efectul unui somnifer.
 Vizualizări articol: 381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trupa Coldplay, lider în topul artiştilor a căror muzică are efectul unui somnifer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei