Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 oct 2010 - Anul XV, nr. 245 (4536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Timbre rare cu imaginea lui Audrey Hepburn, vândute la licitaţie pentru 430.000 de euro

O serie cu timbre rare, imprimate cu imaginea actriţei Audrey Hepburn, a fost vândută, sâmbătă seară, pentru suma de 430.000 de euro, la o licitaţie a casei Schlegel, organizată la Berlin, informează AFP.

Placheta cu zece timbre cu imaginea lui Audrey Hepburn a fost achiziţionată de o persoană care doreşte să rămână anonimă, potrivit lui Christoph Spanier, reprezentant al casei de licitaţii.

Casa Schlegel spera să obţină pentru aceste timbre cel puţin 50.000 de euro. Câştigurile urmează să fie împărţite între Fundaţia Audrey Hepburn pentru copii şi UNICEF, actriţa fiind una dintre ambasadoarele acestei organizaţii.

Aceste timbre sunt foarte rare. Poşta germană a scos o serie de 14.000 de timbre, într-o colecţie dedicată vedetelor cinematografiei internaţionale. Totuşi, instituţia nu a discutat această lansare cu moştenitorii lui Hepburn. Astfel, fiul actriţei, Sean Ferrer, după ce i-a contactat pe reprezentanţii Poştei germane şi a primit o plachetă cu 10 timbre, s-a opus proiectului, refuzând să vadă aceste timbre pe care apărea imaginea mamei sale cu o ţigară. Imaginea fusese luată din filmul "Mic dejun la Tiffany".

"Fundaţia Audrey Hepburn este o organizaţie care susţine copiii şi nu vrea să încurajeze fumatul", a declarat Ferrer.

Timbrele au fost ulterior distruse de autorităţile germane. Singurele din această serie care au rămas sunt incluse în diverse arhive. Placheta cu cele 10 timbre dăruită lui Sean Ferrer a fost cea scoasă la licitaţie şi vândută la Berlin.

Actriţa de origine belgiană Audrey Hepburn, considerată o legendă a cinematografiei mondiale şi un model al eleganţei, a murit din cauza unui cancer, în Elveţia, în 1993, la vârsta de 63 de ani. Ea a câştigat un premiu Oscar pentru rolul din "Vacanţă la Roma" şi un altul pentru acţiunile ei umanitare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Timbre rare cu imaginea lui Audrey Hepburn, vândute la licitaţie pentru 430.000 de euro.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Timbre rare cu imaginea lui Audrey Hepburn, vândute la licitaţie pentru 430.000 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei