Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 oct 2010 - Anul XV, nr. 241 (4532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O civilizaţie necunoscută, din epoca bronzului, a fost descoperită în Caucazul rus

Urme ale unei civilizaţii necunoscute, care datează din epoca bronzului, au fost descoperite în Munţii Caucazului din Rusia, datorită unor fotografii realizate din aer, în urmă cu 40 de ani, în Uniunea Sovietică, potrivit AFP.

"Am descoperit o civilizaţie care datează din secolele XVI - XIV înaintea erei noastre, în munţii de la sud de Kislovodsk (oraş rus din Caucazul de Nord, n.r.)", a declarat Andrei Belinski, şeful unei expediţii ruso-germane în cadrul căreia au fost efectuate săpături în această regiune, pe parcursul ultimilor cinci ani.

Fundaţiile de piatră din aproape 200 de situri, unele înalte de un metru, sunt "vizibil construite conform aceluiaşi plan arhitectural, cu o curte ovală în mijloc şi legate prin drumuri", potrivit arheologului. Aceste construcţii se întind pe o zonă de circa 100 de kilometri, între râul Kuban, la vest, şi Nalchic, la est, la o altitudine ce variază de la 1.400 la 2.400 de metri.

Ruinele şi obiectele din bronz găsite permit punerea în legătură a culturii pe care o reprezintă cu cultura Koban, descoperită la sfârşitul secolului al XIX-lea în mijlocul Caucazului, la poalele Muntelui Kazbek şi renumită pentru obiectele din bronz lucrate artistic, ce se găsesc în prezent în colecţiile multor muzee.

Descoperirea recentă a noii civilizaţii, care este mai veche decât cultura Koban, "a fost posibilă în special datorită unor vechi fotografii alb-negru făcute pe vremea URSS", a spus Dmitri Korobov, un alt participant la expediţie. Fotografiile realizate din aer au permis localizarea tuturor siturilor, multe dintre ele nemaifiind vizibile în prezent, după ce în unele zone au fost amplasate construcţii noi.

"Ştim că era mai cald în epoca bronzului decât astăzi în Caucaz", a menţionat Dmitri Korobov, pentru a explica existenţa acestor zone populate la o asemenea de altitudine.

"Aceasta este o descoperire fără echivalent, în special graţie numărului de situri găsite în aceeaşi zonă", a apreciat Valentina Kozenkova, arheolog specializat în regiunea Caucaz, de la Academia de Ştiinţe rusă. "Impactul acestei descoperiri este cu atât mai mare cu cât aceste 200 de situri sunt într-o stare de conservare foarte bună", a concluzionat aceasta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O civilizaţie necunoscută, din epoca bronzului, a fost descoperită în Caucazul rus.
 Vizualizări articol: 467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O civilizaţie necunoscută, din epoca bronzului, a fost descoperită în Caucazul rus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei