Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 oct 2010 - Anul XV, nr. 235 (4526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ghidul gentlemanului modern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Percepţia femeilor cu privire la acţiunile care transformă un bărbat într-un gentleman s-a schimbat radical în epoca modernă, comparativ cu vremurile de altădată.

Ghidul bunelor maniere apreciază că un bărbat curtenitor achită nota de plată la restaurant şi, atunci când se plimbă alături de o femeie, merge pe partea dinspre stradă a trotuarului. Potrivit unui sondaj recent, în epoca modernă femeile sunt cucerite de bărbaţii care le scriu mesaje în mod constant şi duc gunoiul fără să comenteze. Stilul de viaţă foarte aglomerat şi rapid care caracterizează societatea zilelor noastre şi tehnologia modernă a schimbat în mod dramatic ideea pe care femeile o au în ceea ce priveşte comportamentul ideal al bărbaţilor. Pe lista ce cuprinde acţiunile unui gentleman din zilele noastre nu se mai regăseşte ţinerea scaunului atunci când o doamnă se aşază la masă şi nici deschiderea uşii pentru a-i permite unei femei să intre într-o încăpere. În schimb, doamnele şi domnişoarele sunt de părere că un bărbat este un gentleman modern dacă face cafeaua dimineaţa, dacă ştie să gătească şi dacă îşi îngrijeşte iubita atunci când ea este mahmură după o noapte de petrecere.

Dintre cele 3.000 de femei intervievate, o treime nu preferă ca un bărbat să aibă comportamente „tradiţionale”, ca, de exemplu, să solicite un dans sau să ceară mâna iubitei de la părinţi. În schimb, o femeie din zece este de părere că un gentleman modern trimite SMS-uri de dragoste iubitei sau soţiei, iar una din 20 crede că un bărbat curtenitor trebuie să posteze în mod regulat pe profilul de Facebook al iubitei sale.

 

Ce nu face un gentleman modern?

Pe lista „aşa nu” asociată unui gentleman modern se regăsesc dorinţe care mai de care mai ciudate. De exemplu, mai mult de două treimi dintre femei cred că este nepoliticos dacă un bărbat scrie mesaje pe telefon în timpul unei întâlniri. Nu mai puţin de 42 la sută dintre femeile intervievate au menţionat că un gentleman adevărat nu spune că iubita este „sufletul lui pereche” sau „jumătatea lui”; 53 la sută dintre respondente au precizat că un gentleman nu pomeneşte de fostele lui relaţii; iar 75 la sută dintre femeile care au participat la sondaj au declarat că, după părerea lor, un bărbat adevărat nu poartă niciodată tricou, ci doar cămăşi călcate perfect.

 

Conceptul de gentleman nu este demodat

Cum în orice situaţie există şi un revers al medaliei, studiul a arătat că ideea tradiţională de gentleman nu a murit şi nici nu s-a demodat. Drept dovadă, jumătate dintre respondente au declarat că un gentleman adevărat poartă cămăşi cu butoni, iar 16 la sută dintre femeile intervievate au spus că batista de buzunar este un element apreciat cu adevărat. În plus, două treimi dintre respondente au declarat că cele mai de preţ caracteristici ale unui gentleman sunt bunele maniere şi simţul umorului.

Sociologii consideră că acest concept de „gentleman” este aplicabil în societatea modernă în acelaşi fel în care era aplicat şi apreciat în istorie, conceptul reflectând ideea de respect pentru sine şi pentru cei din jur. Şarmul, sensibilitatea, atenţia, stilul şi grija pentru aspectul fizic sunt condiţii esenţiale pentru a fi un gentleman, care vor fi apreciate şi în viitor. Sociologii explică însă că este normal ca percepţia asupra conceptului să se fi schimbat, prin prisma evoluţiei societăţii moderne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghidul gentlemanului modern.
 Vizualizări articol: 420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ghidul gentlemanului modern3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei