Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 sep 2010 - Anul XV, nr. 229 (4520)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nouvelle Vague revine la Bucureşti

Nouvelle Vague, celebrul grup de muzicieni care a cucerit lumea cu ritmuri de bossa nova, revine toamna aceasta pentru a treia oară în România, pentru un concert la Sala Palatului pe 22 noiembrie, informează organizatorii, Emagic.

După două concerte susţinute în 2008, pe scena B'estfest şi în cadrul evenimentului Fusion Studio Weekend, la Sala Palatului, Nouvelle Vague va reveni anul acesta pentru un nou spectacol pe 22 noiembrie.

Astfel, alături de show-ul lui Herbie Hancock, concertul Nouvelle Vague se înscrie în seria evenimentelor Fusion Nights, ce vor avea loc toamna aceasta la Sala Palatului din Bucureşti.

Nouvelle Vague este un grup de artişti francezi, care îşi defineşte muzica printr-un stil ce se regăseşte şi în numele trupei, respectiv "new wave", sau celebrul "bossa nova" din limba portugheză, curent pe care l-au îmbogăţit de-a lungul timpului cu puternice elemente de punk rock şi chiar post punk.

Deşi la început s-a bazat doar pe reinterpretarea în stil bossa nova a unor piese semnate de trupe celebre precum Joy Division, The Clash, The Cure sau Depeche Mode, Nouvelle Vague şi-a lărgit treptat paleta muzicală, noile albume aducând numeroase influenţe de reggae, ska şi blues.

Primele două albume ale grupului - "Nouvelle Vague" (2004) şi "Bande A Part" (2006) - s-au vândut în peste 500.000 de copii, de acelaşi succes bucurându-se şi cel de-a treilea material, "NV3", care a surprins prin noua manieră de interpretare.

Bazele Nouvelle Vague au fost puse în 2003 de producătorii francezi Marc Collin şi Olivier Libaux, conceptul original al trupei fiind acela de a colabora cu voci feminine tinere, nefamiliarizate cu stilul bossa nova, care să îmbogăţească fiecare piesă cu un sound actual, fresh şi captivant.

Anul acesta, Marc Collin şi Olivier Libaux vor reveni în faţa publicului român alături de Nadeah, cea care i-a însoţit pe cei doi muzicieni şi la precedentele concerte susţinute de Nouvelle Vague la Bucureşti, celor trei alăturându-se de această dată şi un nume nou, Mareva Galanter, actriţa de origine franceză alături de care Nouvelle Vague a început să lucreze şi pentru următorul material discografic.

Biletele pentru concertul Nouvelle Vague de la Sala Palatului sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, la Sala Palatului, Librăria Mihai Eminescu şi online, pe www.myticket.ro, la următoarele categorii de preţ, în funcţie de distanţa faţă de scenă: 65, 90, 125, 150 şi 185 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouvelle Vague revine la Bucureşti.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nouvelle Vague revine la Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei