Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 sep 2010 - Anul XV, nr. 229 (4520)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gloria Stuart, una dintre actriţele din filmul "Titanic", a murit

Gloria Stuart, una dintre actriţele de prim rang de la Hollywood în anii 1930, care a redevenit celebră în 1997 odată cu rolul supravieţuitoarei Rose în filmul "Titanic", regizat de James Cameron, a murit la vârsta de 100 de ani, informează Reuters.

Fiica ei, Sylvia Thompson, a declarat pentru Los Angeles Times că actriţa Gloria Stuart a decedat în noaptea de duminică spre luni, în locuinţa ei din Los Angeles. Actriţa a fost diagnosticată cu cancer mamar în urmă cu cinci ani, însă reuşise să învingă această maladie.

Gloria Stuart s-a născut pe 4 iulie 1910 în Santa Monica şi a studiat arta dramatică şi filosofia înainte de a juca în piese de teatru şi mai târziu în filme produse la Hollywood.

Stuart a fost unul dintre membrii fondatori ai Sindicatului actorilor americani/ Screen Actors Guild şi în anii 1930 a semnat contracte importante cu Universal Studios şi cu 20th Century Fox.

Actriţa a jucat în filme din genuri diverite, apărând la începutul carierei în horrorul "Omul invizibil" (1933), iar apoi jucând alături de Shirley Temple în "Poor Little Rich Girl" şi colaborând cu regizorul Busby Berkeley la rolul din "Gold Diggers of 1935".

După ce contractele sale au expirat la începutul anilor 1940, actriţa a jucat tot mai puţin în filme şi a început să picteze. Gloria Stuart a renunţat să mai joace în filme în 1946, iar după aproape 30 de ani, a reînceput să joace în producţii de televiziune.

Lungmetrajul "Titanic", regizat în 1997 de James Cameron, a fost filmul care i-a adus Gloriei Stuart faima de odinioară, dar şi o nominalizare la premiile Oscar, la vârsta de 87 de ani. Gloria Stuart este de altfel cea mai în vârstă actriţă nominalizată vreodată la Oscar.

În acest film, ea a interpretat rolul lui Rose, o "versiune" îmbătrânită a tinerei pasagere Rose - jucată de Kate Winslet - de pe transatlanticul Titanic.

În autobiografia ei din 1999, intitulată "Gloria Stuart: I Just Kept Hoping", actriţa a declarat: "Ştiam că rolul pe care îl doream şi îl aşteptam de atât de mulţi ani sosise în sfârşit!".

Gloria Stuart a fost căsătorită de două ori - cu Blair Gordon Newell, de care a divorţat în 1934, şi cu Arthur Sheekman, alături de care a trăit până la moartea acestuia în 1978.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gloria Stuart, una dintre actriţele din filmul "Titanic", a murit.
 Vizualizări articol: 801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Gloria Stuart, una dintre actriţele din filmul "Titanic", a murit5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei