Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 sep 2010 - Anul XV, nr. 229 (4520)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dialogul cu propria persoană, benefic pentru autocontrol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mod obişnuit, o persoană care vorbeşte singură este considerată puţin sărită de pe fix, însă un studiu recent sugerează că, de fapt, dialogul cu propriul „eu” este un factor benefic pentru sănătatea mintală. Potrivit unei echipe de cercetători de la Universitatea din Toronto din Canada, oamenii care obişnuiesc să poarte conversaţii cu ei înşişi manifestă un foarte bun autocontrol în condiţii de stres. Oamenii de ştiinţă afirmă că folosirea „vocii interioare” este un element esenţial pentru controlul comportamentului impulsiv. Psihologii canadieni le-au dat voluntarilor participanţi sarcini de autocontrol pentru care, într-o primă fază, li s-a recomandat să vorbească singuri, apoi li s-a interzis să îşi controleze acţiunile prin dialogul cu propriul „eu”. În cadrul experimentului, participanţii trebuia să apese un buton când vedeau un anumit simbol pe ecran, iar dacă vedeau alt simbol trebuia să se abţină de la a apăsa butonul respectiv. Acest test a fost un factor de măsurare a autocontrolului, întrucât cazurile în care butonul trebuia apăsat erau mai numeroase decât situaţiile în care nu trebuia apăsat. La un moment dat în timpul experimentului, oamenii de ştiinţă nu au mai lăsat subiecţii să îşi folosească „vocea interioară”, deci subiecţii nu au mai avut voie să vorbească singuri. „Am constatat că subiecţii au acţionat mai impulsiv atunci când nu şi-au putut controla acţiunile cu ajutorul vocii interioare. Când nu au mai putut să verbalizeze mesaje trimise către ei înşişi, subiecţii noştri nu au putut exercita la fel de mult autocontrol ca atunci când au putut vorbi singuri. Studiul arată faptul că atunci când vorbim cu propria persoană reuşim să ne controlăm şi ne împiedicăm să luăm decizii bazate pe impulsul de moment”, a explicat profesorul Michael Inzlicht, conducătorul experimentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dialogul cu propria persoană, benefic pentru autocontrol.
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dialogul cu propria persoană, benefic pentru autocontrol0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei