Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 sep 2010 - Anul XV, nr. 212 (4503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Paşii de dans care îi fac pe bărbaţi atrăgători în ochii femeilor, descifraţi de cercetători

Paşii de dans care îi fac pe bărbaţi atrăgători în ochii femeilor, printre care se numără cei care implică mişcări ample şi variate ale gâtului şi trunchiului, au fost pentru prima dată descifraţi, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii britanici.

Pentru a identifica acele mişcări de dans care le plac femeilor, echipa de psihologi de la Universitatea Northumbria din Newcastle (Marea Britanie) a filmat, cu camere 3D, 19 voluntari, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, dansând pe un ritm simplu. Imaginile au fost apoi prezentate unui grup de 37 de femei heterosexuale. Pentru ca acestea să nu fie influenţate în aprecierile lor de înfăţişarea dansatorilor, cercetătorii au creat un avatar pe calculator - un manechin alb asexuat -, căruia i-au transferat mişcările de dans filmate.

Astfel, cercetătorii britanici au identificat opt variabile prin care femeile chestionate au făcut diferenţa între un dansator "bun" şi unul "prost". Dintre acestea, mişcările ample şi variate ale gâtului şi trunchiului "sunt semne de forţă, supleţe şi vitalitate", potrivit doctorului Nick Neave, care a coordonat studiul, publicat miercuri în Royal Society Journal.

Totodată, amplitudinea mişcărilor făcute cu umărul şi pumnul stângi sau viteza de mişcare a genunchiului drept ar fi, de asemenea, hotărâtoare.

Nu se ştie dacă aprecierile femeilor se referă la calităţi universale ale unui bărbat sănătos, potenţial tată, sau sunt simple reminiscenţe după ce l-au văzut pe John Travolta în filmul "Febra de sâmbătă seara".

"Îmi închipui că există o mulţime de feluri de a dansa, în funcţie de cultură, însă importanţa mişcărilor fundamentale este similară", spune Neave, precizând că studiul va fi continuat pentru a fi analizate toate implicaţiile acestei descoperiri. Pentru a putea generaliza concluziile studiului, ar trebui ca observaţiile asupra britanicilor să fie confruntate cu cele asupra altor culturi în care canoanele dansului sunt diferite.

"Ştim către ce parte a corpului unui dansator se concentrează femeile când îi evaluază prestaţia. Dacă un bărbat cunoaşte mişcările-cheie, el poate să exerseze şi să îşi îmbunătăţească şansele de a atrage o femeie graţie stilului său de dans", a mai spus Neave.

Echipa sa doreşte să facă o cercetare similară pentru a determina ce paşi de dans le fac pe femei mai atrăgătoare în ochii bărbaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paşii de dans care îi fac pe bărbaţi atrăgători în ochii femeilor, descifraţi de cercetători.
 Vizualizări articol: 325 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Paşii de dans care îi fac pe bărbaţi atrăgători în ochii femeilor, descifraţi de cercetători5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei