Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 sep 2010 - Anul XV, nr. 208 (4499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Millenium I. Bărbaţi care urăsc femeile" - pe marile ecrane româneşti, din 10 septembrie

Filmul "Millenium. Bărbaţi care urăsc femeile", de Niels Arden Oplev, ecranizarea uneia dintre cele mai de succes poveşti ale deceniului, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 10 septembrie, informează Independenţa Film.

Cu patruzeci de ani în urmă, Harriet Vanger a dispărut de la o întrunire de familie pe insula stăpânită şi locuită de puternicul clan Vanger. Cadavrul ei nu a fost găsit niciodată, totuşi unchiul ei iubit este convins că a fost crimă şi că ucigaşul este un membru al propriei lui familii strâns unită, dar disfuncţională. El îl angajează pe jurnalistul financiar căzut în dizgraţie Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) şi pe tatuata şi ingenoasa Lisbeth Salander (Noomi Rapace), care este hacker, pentru a investiga cazul. Când perechea face legătura între dispariţia lui Harriet şi un număr de crime groteşti din urmă cu patruzeci de ani, cei doi încep să dezvăluie o poveste de familie întunecată şi repugnantă. Dar Vanger este un clan secretos, iar Blomkvist şi Salander sunt pe punctul de a afla cât de departe sunt în stare să meargă pentru a se proteja pe ei înşişi.

Scriitorul Stieg Larsson, cunoscut şi ca jurnalist, a murit în 2004, în urma unei crize cardiace, la vârsta de 50 de ani, înainte de a vedea publicat primul roman din seria "Millenium", care ar fi trebuit să aibă zece volume. Seria "Millennium", o trilogie despre corupţie, jurnalism şi lumea financiară, este una dintre cele mai de succes apariţii editoriale din Suedia, fiind vândută în două milioane de exemplare în această ţară şi în peste 25 de milioane de copii pe plan mondial.

Cărţile trilogiei fac referiri la personaje politice şi economice controversate. Abordând teme precum globalizarea, şantaje economice, corupţie, mişcări fasciste, servicii secrete, trafic de carne vie, prostituţie, spionaj şi psihiatrie, cele trei volume realizează un adevărat portret al societăţii contemporane.

Toate cele trei cărţi au fost ecranizate în Peninsula Scandinavă de regizorii Niels Arden Oplev şi Daniel Alfredson. Cele trei filme suedeze au fost extrem de bine primite de critica de specialitate, dar şi de public, reuşind încasări de 157 de milioane de dolari pe plan mondial.

Stieg Larsson (1954 - 2004) a lucrat ca jurnalist, fiind redactorul-şef al revistei Expo din 1999. Anterior, el a lucrat la o mare agenţie de ştiri, timp de mai mulţi ani.

Michael Nyqvist, care interpretează rolul lui Mikael Blomkvist, este unul dintre cei mai iubiţi actori ai Suediei.Michael Nyqvist a absolvit Şcoala Academică de Dramă din Suedia. După ce a lucrat mult timp în teatru, a obţinut mici roluri în diferite filme. Prima lui reuşită cinematografică a fost rolul din filmul "Together" (2000), de Lukas Moodysson. Filmul a avut un mare succes internaţional şi Nyqvist a obţinut premiul pentru cel mai bun actor la Gijon International Film Festival. A continuat să interpreteze roluri principale în filme premiate precum "The Guy In the Grave Next Door" (2002), regizat de Kjell Sundvall, "As It Is In Heaven" (2004), de Kay Pollak, "Day and Night" (2004), de Simon Staho, şi "Suddenly" (2006), de Johan Brisinger.

Noomi Rapace a devenit rapid una dintre cele mai populare tinere actriţe din Europa datorită rolului lui Lisbeth Salander din adaptările trilogiei "Millenium" a lui Stieg Larsson: "Bărbaţi care urăsc femeile", "Fata care s-a jucat cu focul" şi "Castelul din nori s-a sfărâmat". Ea a fost nominalizată la premiile Academiei de film europene şi a câştigat premiul Guldbagge pentru rolul ei din "Bărbaţi care urăsc femeile". Rapace şi-a făcut debutul în actorie în 1996, în serialul TV "The Kromer", iar de-atunci a apărut în peste 20 de filme şi seriale de televiziune. Fiică a cântăreţului de flamenco Rogelio Duran, Rapace este căsătorită cu actorul Ola Rapace.

Niels Arden Oplev a absolvit Şcoala Naţională de Film din Danemarca în 1989, iar filmul "Kyndelmisse" şi documentarul "Hugo fra Himmerland" i-au asigurat succesul. Filmul său de debut "Portland" (1996) a fost unul dintre cele mai controversate lungmetraje din "noul val" danez, de la mijlocul anilor '90. Filmul, care înfăţişează suburbia violentă în partea rurală şi nordică a Danemarcei, a fost selecţionat la Festivalul de la Berlin (1996).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Millenium I. Bărbaţi care urăsc femeile" - pe marile ecrane româneşti, din 10 septembrie.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Millenium I. Bărbaţi care urăsc femeile" - pe marile ecrane româneşti, din 10 septembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei