Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 aug 2010 - Anul XV, nr. 186 (4477)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Actriţa americană Patricia Neal a murit

Actriţa americană Patricia Neal, deţinătoare a unui premiu Oscar şi a unui Tony, a murit duminică, la vârsta de 84 de ani, în locuinţa sa din Massachusetts (SUA), transmite AFP.

Potrivit ediţiei de luni a New York Times, cauza exactă a decesului nu a fost făcută publică, însă Patricia Neal a suferit trei atacuri cerebrale, a fost ulterior parţial paralizată şi nu a putut vorbi mult timp după aceste accidente.

Actriţa a fost recompensată cu un premiu Tony înainte de a împlini 21 de ani, în urma debutului său pe Broadway, în piesa lui Lillian Hellman - "Another Part of the Forest".

Ea şi-a început cariera în cinema în 1949, în comedia "John Loves Mary", unde a jucat alături de actorul Ronald Reagan, care ulterior a devenit preşedintele Statelor Unite ale Americii.

Patricia Neal a mai jucat în versiunea pentru marele ecran a piesei lui John Patrick - "The Hasty Heart" (1950), în rolul unei infirmiere aflată la căpătâiul unui soldat muribund, şi în "The Breaking Point" (1950), după un roman de Ernest Hemingway, a precizat New York Times.

În 1964, Patricia Neal a obţinut un premiu Oscar pentru rolul din "Hud", de Martin Ritt, în care a jucat alături de Paul Newman.

Însă un an mai târziu actriţa a suferit trei atacuri cerebrale şi a rămas în comă trei săptămâni. A trebuit apoi să reînveţe să meargă şi să vorbească.

În ciuda unei memorii afectate de boală, ea s-a întors pe marele ecran în 1968, în filmul "The Subject Was Roses", într-un rol pentru care a fost din nou nominalizată la Oscar.

A mai jucat în filme precum "For the Love of May" (2000), "Heidi, fetiţa munţilor" (1993),"A Mother's Right: The Elizabeth Morgan Story" (1992) şi "Mic dejun la Tiffany" (1961).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Actriţa americană Patricia Neal a murit.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Actriţa americană Patricia Neal a murit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei