Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 iul 2010 - Anul XV, nr. 178 (4469)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O campanie anti-fumat ce face referire la sex oral stârneşte controverse în Franţa

O campanie anti-fumat, ale cărei postere înfăţişează tineri îngenunchind în faţa unui bărbat - ca şi cum ar fi forţaţi să facă sex oral - al cărui organ sexual este înlocuit cu o ţigară, stârneşte controverse în Franţa, fiind criticată de mai multe grupuri sociale, informează The Independent.

Scopul controversatelor postere este să descurajeze tinerii să se apuce de fumat, iar motto-ul ataşat imaginilor ce fac referire la sex oral este "Fumatul înseamnă să fii sclavul tutunului".

Campania, realizată de un grup de presiune al nefumătorilor, a fost caracterizată drept "scandaloasă" şi "potenţial contra-productivă" de către grupurile de familişti şi de către feministe.

Reprezentanţii agenţiei de publicitate care s-a ocupat de realizarea campaniei, BDDP şi fiii, susţin, însă, că numai un mesaj şocant poate scădea tendinţa de fumat la categoria de vârstă 13 - 15 ani.

"Vechile argumente - că tutunul nu este bun pentru sănătate - nu mai funcţionează. Mesajul, aici, este că tutunul este o formă de supunere. În imaginaţia persoanelor, sexul oral este simbolul perfect pentru supunere", a spus Marco de la Fuente, liderul proiectului.

Totuşi, contestatarii iniţiativei se opun afişării posterelor în spaţii publice, cluburi, baruri şi ziare, motivând că este "inadmisibil" ca o imagine cu tentă sexuală să fie exploatată la o asemenea scară.

Studiile efectuate recent, în Franţa, arată că adulţii tind să fumeze mai puţin, însă adolescenţii fumează din ce în ce mai mult. Numărul adolescenţilor de 13-15 ani care fumează a crescut cu aproximativ 66 la sută între 2004 şi 2008, iar aproape unul din cinci francezi de 16-20 de ani fumează.

Anul trecut, a existat, totuşi, o mică creştere a tendinţei de fumat (2,6 la sută), faţă de 2008, în contextul în care efectul interzicerii fumatului în baruri, cafenele şi restaurante a început să treacă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O campanie anti-fumat ce face referire la sex oral stârneşte controverse în Franţa.
 Vizualizări articol: 1244 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
O campanie anti-fumat ce face referire la sex oral stârneşte controverse în Franţa3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei