TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
 
vineri, 23 iul 2010 - Anul XV, nr. 171 (4462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9253 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,0683 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sărmăluţele, cel mai vândut produs la restaurantul Maria, de la Expo Shanghai

Ministerul de Externe a anunţat, joi, că 25.000 de oaspeţi au trecut pragul restaurantului cu specific românesc "Maria", de la Expo Shanghai, potrivit MAE cel mai vândut produs - aproape 200 de porţii zilnic - fiind sarmalele, micii fiind şi ei "la mare căutare".

Restaurantul cu specific românesc din cadrul Pavilionului României la EXPO 2010, "Restaurantul Maria", a primit, în decursul celor 83 de zile de când a început expoziţia mondială, peste 25.000 de oaspeţi, care au decis să încerce feluri tradiţionale româneşti, potrivit unui comunicat MAE.

"Cel mai vândut produs sunt sărmăluţele româneşti - câte 150-200 de porţii zilnic. Micii sunt şi ei la mare căutare, la «Restaurantul Maria» consumându-se în jur de 600 de mici în fiecare zi. Meniul restaurantului mai oferă supă de perişoare şi de vită, cotlete de miel cu rozmarin, friptură de vită, salată de vinete şi alte bunătăţi. Pentru pregătirea acestora, bucătarii români găsesc majoritatea ingredientelor în China, dar cimbrul trebuie adus de acasă", menţionează Ministerul de Externe.

Bucătarul-şef Florin Mihalache şi echipa sa formată din alţi trei bucătari - Paşca Grigore, Bercea Dragoş şi Bulău Marian - pregătesc zilnic mâncare pentru aproximativ 600 de vizitatori.

"Vizitatorii chinezi apreciază mâncarea oferită de noi pentru că este variată şi săţioasă. Pentru ei este un gust cu totul nou, dar pe care îl găsesc delicios. A venit la noi în restaurant un cuplu de chinezi care a trăit 20 de ani în România. Primul lucru pe care l-au cerut a fost ciorba. Au spus că le era dor să mănânce o ciorbă ca în România", a declarat bucătarul-şef Florin Mihalache, potrivit MAE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sărmăluţele, cel mai vândut produs la restaurantul Maria, de la Expo Shanghai.
 Vizualizări articol: 238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sărmăluţele, cel mai vândut produs la restaurantul Maria, de la Expo Shanghai0.05

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei