Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 iul 2010 - Anul XV, nr. 170 (4461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ozzy Osbourne şi Tony Iommi au ajuns la un acord în privinţa drepturilor asupra mărcii Black Sabbath

Ozzy Osbourne şi Tony Iommi au rezolvat "pe cale amiabilă" disputa lor privind drepturile asupra mărcii Black Sabbath, informează rollingstone.com.

"Ambele părţi sunt fericite că au trecut de acest episod şi doresc să colaboreze în viitor, dorind să precizeze că această problemă nu a fost niciodată una de natură personală, ci strict de natură comercială", au declarat într-un comunicat comun cei doi muzicieni.

În mai 2009, Ozzy Osbourne l-a dat în judecată pe fostul său coleg de la Black Sabbath, chitaristul Tony Iommi, pe care l-a acuzat că pretindea în mod eronat că deţine drepturile exclusive asupra numelui trupei, Osbourne pierzând procente din veniturile generate de materialele vândute.

Iommi susţinea la rândul său că Osbourne a renunţat legal la drepturile asupra numelui trupei în anii '80. Chitaristul a înregistrat marca Black Sabbath în SUA în 2000.

De asemenea, Ozzy Osbourne a cerut ca toţi cei patru membri fondatori ai trupei să împartă în mod egal veniturile de pe urma folosirii numelui Black Sabbath.

Deşi a părăsit trupa în 1980, pentru a urma o carieră solo, Ozzy Osbourne a susţinut întotdeauna că "amprenta lui vocală inconfundabilă" împreună cu legendarele riff-uri de chitară ale lui Tony Iommi au asigurat succesul extraordinar de care s-a bucurat Black Sabbath, iar popularitatea grupului a scăzut vertiginos după ce el a fost înlocuit de solistul Ronnie James Dio. "La mijlocul anilor '90, după numeroase schimbări de componenţă, brand-ul Black Sabbath se afla, fără exagerare, în toaletă", spunea Ozzy Osbourne la acea vreme, într-o scrisoare adresată lui Tony Iommi.

Trupa Black Sabbath, înfiinţată în Birmingham, Marea Britanie, în 1968, a vândut peste 100 de milioane de albume la nivel mondial. Membrii fondatori ai trupei sunt Ozzy Osbourne (solist vocal), Tony Iommi (chitară), Geezer Butler (bas) şi Bill Ward (tobe şi percuţie).

Printre cele mai cunoscute albume ale trupei se numără "Paranoid" (1970), "Master of Reality" (1971), "Sabotage" (1975), "Heaven and Hell" (1980), "Born Again" (1983), "Tyr" (1990) şi "Cross Purposes" (1994).

Ozzy Osbourne, fostul solist al trupei Black Sabbath, va concerta, pe 2 octombrie, la Bucureşti, la Zone Arena. Concertul face parte din turneul mondial de promovare a noului său album "Scream", care a fost lansat pe 15 iunie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ozzy Osbourne şi Tony Iommi au ajuns la un acord în privinţa drepturilor asupra mărcii Black Sabbath.
 Vizualizări articol: 301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ozzy Osbourne şi Tony Iommi au ajuns la un acord în privinţa drepturilor asupra mărcii Black Sabbath0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei