Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 iul 2010 - Anul XV, nr. 161 (4452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De la hoteluri luxoase la hanuri de provincie, industria hotelieră franceză devine tot mai ecologică

Sobe cu lemne, saci menajeri diferenţiaţi (hârtie, plastic, sticlă) în camerele închiriate, produse locale folosite pe scară largă în bucătărie şi robinete cu debit moderat: de la hotelurile luxoase până la hanurile de provincie, industria hotelieră franceză devine tot mai ecologică, relatează AFP.

"Deoarece meseria noastră este mare consumatoare de apă, electricitate şi produce multe deşeuri, obiectivul nostru este să limităm impactul pe care-l avem asupra mediului şi să reducem considerabil emisiile noastre de carbon", a declarat Bernard Granier, directorul general al grupului Concorde Hotels et Resorts, care deţine, printre altele, hotelurile Concorde, luxosul hotel parizian Le Crillon şi hotelul Martinez din Cannes.

Fouquet's, considerat unul dintre cele mai şic hoteluri din Paris, care a fost printre primele stabilimente franceze care şi-a făcut un "bilanţ al emisiilor de carbon", are ca obiectiv reducerea emisiilor sale de CO2 cu 20% până în anul 2020. Clienţii acestui hotel vor putea închiria un automobil hibrid sau circula cu ajutorul modelului "E. solex", propulsat cu un motor integral electric.

În hotelul Bristol din Paris un deshidrator termic tratează deşeurile din bucătăria acestui stabiliment de trei stele, pentru a obţine apă reutilizabilă, ce poate fi folosită la spălarea podelelor, dar şi o substanţă uscată – care este folosită ulterior ca îngrăşământ. Astfel, costul pentru transportul deşeurilor este considerabil diminuat.

Sectorul de lux nu este singurul care a apelat la aceste măsuri cu caracter ecologic, tot mai multe stabilimente din industria hotelieră franceză folosind becuri cu tensiune joasă.

Grupul Temmos, care cuprinde cinci hoteluri de trei stele şi de patru stele în Alpi, intenţionează să obţină pentru toate stabilimentele sale marca Eco europeană şi marca internaţională Green Globe.

În opinia reprezentanţilor World Wildlife Fund (WWF), orice demers ecologic este "un lucru bun, atât timp cât acesta este coerent şi nu este făcut în scopuri comerciale", a declarat Mohend Mahouche, specialist în turism în cadrul acestei organizaţii.

"Bilanţul emisiilor de carbon este un bun instrument de evaluare, însă trebuie analizat felul în care acesta este realizat, dacă include, de exemplu, transportul clienţilor, mai ales atunci când 90% dintre clienţii hotelurilor sunt străini veniţi de departe", a declarat la rândul ei Julia Haake, directoarea departamentului de parteneriate cu întreprinderile din cadrul WWF.

În faţa succesului înregistrat în ultimele luni, numărul hanurilor ecologice din grupul Gîtes de France s-a dublat în ultimul an, ajungând la 100 de unităţi, iar alte 200 de stabilimente sunt în curs de amenajare.

"Industria hotelieră cunoaşte o adevărată accelerare în acest domeniu de aproximativ trei ani", consideră Philippe Francois, preşedintele cabinetului Francois Tourisme, un consultant specializat în dezvoltarea durabilă din cadrul industriei hoteliere şi a turismului.

Cu toate acestea, hotelierii francezi consideră că mai au multe lucruri de făcut, fiind convinşi că pentru a deveni "virtuoşi" din punct de vedere ecologic, este nevoie de investiţii importante. "Însă, 80% dintre soluţiile din acest domeniu nu costă nimic, deoarece este vorba de gesturi şi de atitudini, care vor fi suficiente pentru a influenţa rentabilitatea financiară, ecologică, socială şi de imagine”, consideră Philippe Francois.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De la hoteluri luxoase la hanuri de provincie, industria hotelieră franceză devine tot mai ecologică.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
De la hoteluri luxoase la hanuri de provincie, industria hotelieră franceză devine tot mai ecologică5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei