Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iul 2010 - Anul XV, nr. 159 (4450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lady Gaga schimbă criteriile de eligibilitate pentru Grammy Awards

Influenţa cântăreţei Lady Gaga asupra industriei muzicale americane este atât de mare încât organizatorii premiilor Grammy au modificat criteriile de eligibilitate la categoria "cel mai bun artist debutant", după excluderea controversată a acesteia la nominalizările din 2009, relatează Reuters.

Lady Gaga nu a fost nominalizată în 2010 la această categorie.

Deşi Lady Gaga a fost de departe cel mai de succes artist care a debutat pe scena muzicală în 2009, ea nu a fost considerată eligibilă la categoria "cel mai bun artist debutant" deoarece a fost nominalizată cu un an înainte la o categorie diferită a prestigioaselor premii.

Reprezentanţii Recording Academy - instituţia care decernează premiile Grammy - au hotărât, miercuri, că o selecţie precedentă - nu însă şi o victorie - nu va mai reprezenta de acum înainte un impediment pentru nominalizarea unui artist. Experţii americani au ţinut cont în decizia lor de tendinţele actuale din industria muzicală, potrivit cărora cei mai mulţi dintre artişti îşi lansează single-urile de debut cu mult timp înainte de albumele de debut sau debutează cântând în duet cu alţi artişti, pe materialele discografice ale acestora.

Lady Gaga a fost nominalizată la premiile Grammy la categoria "cea mai bună piesă dance" în 2008, pentru single-ul ei de debut intitulat "Just Dance". Primul ei album, "The Fame", a ajuns în clasamentele muzicale americane către sfârşitul acelui an, după încheierea perioadei de eligibilitate. Premiul Grammy din 2008 la categoria "cea mai bună piesă dance" a revenit grupului Daft Punk.

Lady Gaga a primit cinci nominalizări la premiile Grammy anul trecut, însă excluderea ei din categoria "cel mai bun artist debutant" i-a permis lui Zac Brown Band să plece acasă cu mult râvnitul trofeu.

Comunicatul emis de Recording Academy nu a conţinut nicio referire la situaţia cauzată de excluderea cântăreţei Lady Gaga. Nominalizările la categoria "cel mai bun artist debutant" produc adeseori rumoare în rândul criticilor de specialitate şi al pasionaţilor de muzică, din cauza sensurilor ample ale cuvântului "nou/ debutant". Shelby Lynne a câştigat premiul acestei categorii în 2001, deşi devenise destul de cunoscută graţie celui de-al şaselea ei album. Regulile au fost schimbate ulterior, pentru a exclude acei concurenţi care au înregistrat mai mult de trei albume.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lady Gaga schimbă criteriile de eligibilitate pentru Grammy Awards.
 Vizualizări articol: 382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lady Gaga schimbă criteriile de eligibilitate pentru Grammy Awards0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei