Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iul 2010 - Anul XV, nr. 159 (4450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicare reuşită la distanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oricât de demodate ar părea, declaraţiile de dragoste făcute în scris sunt mai apreciate decât aţi crede. Iată şase sfaturi de urmat dacă vreţi să vă prezentaţi sentimentele pe cale scrisă - fie printr-o scrisoare „tradiţională”, un e-mail, un SMS sau altfel.

Cu toate că se spune că femeile ştiu foarte bine să îşi exprime sentimentele, atunci când vine vorba să facă acest lucru în scris, situaţia se schimbă. Şi totuşi, a spune oamenilor pe care îi cunoaşteţi motivele pentru care îi apreciaţi şi felul în care se manifestă afecţiunea reprezintă o foarte bună modalitate de a mărturisi sentimente şi de a clarifica tot ceea ce simt. Deşi tehnologia modernă a trecut dincolo de pragul clasicelor scrisori pe hârtie şi sentimentele pot fi transmise şi printr-un e-mail, un SMS ori chiar un status pe messenger, exprimarea în scris a afecţiunii este încă o dovadă apreciată de dragoste sau prietenie.
Un lucru extrem de important atunci când alegeţi această formă de comunicare este ca, odată redactat mesajul, să îl citiţi cu voce tare. Poate vi se pare nebunească ideea de a sta pe o băncuţă în parc, cu telefonul mobil în mână, citind mesajul pe care vă pregătiţi să îl trimiteţi. Treceţi peste acest sentiment, pentru că aceasta este o bună modalitate de a vă clarifica exact ce vreţi să spuneţi şi, mai mult, vă puteţi face o idee despre felul în care destinatarul va percepe mesajul. Este destul de dificil să puneţi în scris ceea ce gândiţi, când o sumedenie de lucruri vă trec prin minte în acelaşi timp, şi punându-vă în locul destinatarului vă veţi limpezi puţin gândurile.

 

Nu bateţi câmpii

E posibil ca atunci când scrieţi ceva să fiţi atât de absorbită de dorinţa de a redacta un text care să fie inteligent, glumeţ, haios, să faceţi jocuri de cuvinte sau să transmiteţi mesaje cu subînţeles să vă îndepărtaţi chiar de ideea principală pe care vreţi să o exprimaţi. Iată un exemplu. Trebuie să vă întâlniţi cu o prietenă seara şi îi trimiteţi un mesaj de genul „O să am puţină treabă până la 9.00, dar dacă eşti prin zonă după aceea ne putem întâlni să bem un suc”. Probabil că vreţi să spuneţi că după ce terminaţi treaba vă veţi întâlni cu persoana respectivă şi veţi petrece o seară agreabilă, povestind vrute şi nevrute. Se poate însă ca destinatarul mesajului să înţeleagă însă că sunteţi prea ocupată ca să vă mai vedeţi. Limitaţi-vă la a spune esenţialul, mai ales când comunicarea se face prin SMS. Un mesaj de genul „Ne vedem după ora 9.00” este suficient.

 

Începeţi şi terminaţi mesajul în forţă

Această indicaţie se referă în special la scrisori şi e-mail-uri, al căror conţinut este mai „voluminos”. Încercaţi să redactaţi un text circular (amintiţi-vă de romanele pe care le-aţi studiat în liceu), pornind cu o anumită informaţie şi terminând cu aceeaşi idee. De exemplu, dacă doriţi să scrieţi o scrisoare prin care să îi mărturisiţi iubitului dumneavoastră că v-a schimbat viaţa, puteţi începe cu „Înainte să te cunosc...” şi apoi să menţionaţi lucrurile care s-au schimbat în bine. După terminarea enumerării, încheiaţi cu aceeaşi idee, afirmând că faptul că l-aţi întâlnit v-a schimbat viaţa - folosind sau nu exact aceste cuvinte, după cum consideraţi oportun.

 

Este un text care vă reprezintă?

Cele mai bune scrieri izvorăsc din sinceritate. Prin urmare, întrebaţi-vă în timp ce scrieţi: seamănă cu stilul meu, mă reprezintă? Este destul de tentant să intraţi în pielea unor personaje atunci când vă aşterneţi gândurile pe hârtie, însă atunci când vreţi să comunicaţi un lucru real şi onest, cea mai bună sursă este cel mai sincer dintre egouri.
 


Corectaţi textul!

Cea mai mare greşeală pe care o puteţi comite atunci când vă aşterneţi gândurile pe hârtie este să faceţi erori gramaticale sau de ortografie. Prin urmare, citiţi şi recitiţi textul cu atenţie înainte de a expedia mesajul sau de a pune scrisoarea în plic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunicare reuşită la distanţă.
 Vizualizări articol: 412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comunicare reuşită la distanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei