Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iun 2010 - Anul XV, nr. 141 (4432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ursul polar Knut suferă de tulburări de comportament

Knut, ursul polar de la Grădina Zoologică din Berlin, devenit o adevărată celebritate pe plan mondial, suferă de grave tulburări de comportament, potrivit unui studiu realizat de organizaţia pentru drepturile animalelor PETA, informează AFP.

"El şi prietena lui, Gianna, suferă în mod clar de tulburări de comportament", a declarat Frank Albrecht, expertul PETA specializat în urşi polari.

Knut, în vârstă de trei ani, este adeseori victima unor atacuri de panică. "Plimbările sale prin ţarc nu au nici un ţel precis, el vagabondând ici şi colo ca un nebun", a explicat aceeaşi sursă.

Expertul PETA nu a confirmat, totuşi, informaţiile din presă referitoare la tendinţele de automutilare ale ursului Knut.

Experţii PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) au analizat timp de doi ani comportamentul urşilor polari din grădinile zoologice germane. Toate exemplarele au comportamente mai mult sau mai puţin agresive şi întâmpină dificultăţi mari în a se reproduce. Dintre toţi urşii polari din Germania, Knut pare să fie cel mai afectat.

Născut pe 5 decembrie 2006, Knut a emoţionat întreaga planetă cu blăniţa lui albă şi figura sa adorabilă. El este în prezent un animal matur, cântărind peste 100 de kilograme şi care, de câteva luni, trăieşte alături de Gianna.

Abandonat de mama sa la naştere, micul Knut a fost hrănit cu biberonul de un îngrijitor al Grădinii Zoologice din Berlin, devenit el însuşi un adevărat star în Germania, până la subitul său deces, ce a avut loc în septembrie 2008.

Numeroase celebrităţi, precum Tom Cruise, au venit la Berlin pentru a-l saluta pe micuţul urs polar. Prima sa ieşire în public, la câteva luni de la naştere, a declanşat o isterie mediatică fără precedent, sute de fotografi, reporter, echipe de televiziune şi numeroşi curioşi adunându-se în faţa cuştii sale.

Knut a apărut şi pe coperta revistei Vanity Fair, fiind fotografiat de celebra Annie Leibovitz. Numeroase cântece, produse derivate şi o veritabilă "Knutmania" au continuat să animeze timp de multe luni prima pagină a ziarelor germane.

Primul urs născut în captivitate în ultimii 30 de ani la Grădina Zoologică din Berlin, Knut, şi milioanele de euro pe care le generează s-au aflat în centrul unei dispute cu Grădina Zoologică din Neumünster, de unde provenea tatăl lui Knut, care dorea să îl ia în custodie. Grădina Zoologică din Berlin, aflată în pragul falimentului înainte de naşterea micuţului, a reuşit în cele din urmă să câştige această dispută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ursul polar Knut suferă de tulburări de comportament.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ursul polar Knut suferă de tulburări de comportament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei