Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 apr 2010 - Anul XV, nr. 91 (4382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Norul de cenuşă vulcanică, un fenomen care a favorizat creşterea numărului videoconferinţelor

Norul de cenuşă vulcanică provenit din Islanda, care a blocat de mai multe zile traficul aerian, a determinat întreprinderile şi particularii să îşi multiplice videoconferinţele, în vederea semnării unor contracte sau chiar pentru difuzarea unei căsătorii, informează AFP.

"Am observat în ultimele zile o creştere a numărului videoconferinţelor", a declarat un purtător de cuvânt al grupului de telecomunicaţii Skype.

"Am auzit vorbindu-se despre directori de întreprinderi care urmau să se întoarcă la Londra, dar au rămas blocaţi în Statele Unite şi îşi conduc compania (de la distanţă) prin Skype", a declarat el.

Un caz ieşit din comun este cel al unui cuplu blocat la Dubai, în drum spre Marea Britanie. Cei doi şi-ar fi difuzat prin Skype căsătoria celebrată în holul hotelului, pentru a putea împărtăşi momentul cu invitaţii lor londonezi.

 

Interes tot mai mare pentru teleconferinţe

Compania de telecomunicaţii Cisco a confirmat că norul de cenuşă provocat de erupţia vulcanului a determinat persoanele să manifeste un interes tot mai mare pentru teleconferinţe.

"Am asistat la un vârf de consum", declară Fredrik Halvorsen, vicepreşedinte al departamentului pentru teleconferinţe din cadrul Cisco.

"Toate centrele noastre de demonstraţie şi toate sălile de reuniuni virtuale din întreaga lume au fost luate cu asalt, de directori de întreprindere importanţi, directori de întreprinderi mici şi mijlocii sau miniştri", adaugă el.

Tot prin videoconferinţă, miniştrii europeni ai Transporturilor au ajuns, luni seară, la un acord pentru a reduce restricţiile de zbor impuse de joi într-o mare parte a Europei, deschizând calea unei reluări a zborurilor pe continent.

 

Reuniunile prin videoconferinţă, "mai economice"

Ministrul spaniol al Industriei, Miguel Sebastian, a devenit, luni, un susţinător al reuniunilor europene prin videoconferinţă, "mai economice", după ce a fost constrâns să organizeze o reuniune "virtuală" a miniştrilor Telecomunicaţiilor.

Cisco a organizat, la rândul său, o conferinţă de presă "virtuală" pentru a anunţa, luni, achiziţionarea pentru 3,3 miliarde de dolari a societăţii norvegiene de teleconferinţe Tandberg, al cărei director era Halvorsen.

"Mi-ar fi plăcut foarte mult să fiu cu voi în Europa", a declarat, din California, vicepreşedintele departamentului pentru tehnologii noi din cadrul Cisco, Marthin De Beer, în timp ce Halvorsen se afla în Norvegia.

"Datorită teleprezenţei, putem totuşi (să facem acest anunţ), chiar dacă este ora două dimineaţa aici. Şi nimic nu poate schimba asta", a afirmat el, ironic.
Dincolo de haosul provocat de anulările de zboruri, erupţia vulcanului islandez ar putea, potrivit lui Halvorsen, să favorizeze în mod durabil reuniunile la distanţă, care permit economisirea de timp şi bani.

"Evoluţiile de piaţă sunt deseori provocate de evenimente sau perturbări exterioare", remarcă Halvorsen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Norul de cenuşă vulcanică, un fenomen care a favorizat creşterea numărului videoconferinţelor.
 Vizualizări articol: 366 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Norul de cenuşă vulcanică, un fenomen care a favorizat creşterea numărului videoconferinţelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei