Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 mar 2010 - Anul XV, nr. 73 (4364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Femeile din ţările dezvoltate preferă bărbaţii cu trăsături masculine mai puţin accentuate

Femeile din ţările dezvoltate preferă bărbaţii cu trăsături masculine mai puţin accentuate, nivelul ridicat de testosteron fiind asociat cu agresivitate, lipsă de empatie şi lipsă de stabilitate în relaţii, potrivit studiilor realizate în ultimele decenii, informează Wall Street Journal.

Noile cercetări privind atractivitatea masculină arată că femeile din ţările cu populaţie sănătoasă preferă bărbaţii cu un aspect fizic mai puţin impregnat de masculinitate, modelul "Macho Man", fiind din ce în ce mai puţin apreciat.

Anul trecut, în jur de 4.800 de femei din 30 de ţări au participat la un experiment intitulat Faceresearch.org, coordonat de o universitate din Scoţia, care viza evaluarea preferinţelor feminine în materie de atractivitate masculină. Rezultatele au fost corelate cu ţara de origine a reprezentantei sexului frumos, cu indicele World Health Organization privind rata de mortalitate şi cu speranţa de viaţă al respectivei ţări.

Concluzia a fost că în ţările în care starea de sănătate generală a populaţiei este precară, femeile preferă bărbaţii cu trăsături accentuat masculine, bărbie lată, sprâncene stufoase şi linii faciale aspre. Veriga între starea sănătăţii populaţiei şi masculinitate este testosteronul, care, dintr-o perspectivă evoluţionistă, este forma prin care un bărbat semnalează gene sănătoase, care pot fi transmise urmaşilor.

În ţările în care starea generală a populaţiei este una bună şi nu există o ameninţare permanentă la supravieţuire, femeile preferă însă bărbaţii cu un aspect fizic mai puţin macist. Astfel, un nivel ridicat de testosteron este perceput de femei ca fiind ascociat cu egocentrism, agresivitate, lipsă de empatie şi lipsa interesului în paternitate.

Un alt studiu, realizat în rândul a 2.100 de bărbaţi angajaţi ai forţelor aeriene, validează ştiinţific aceste asocieri. Bărbaţii cu un nivel ridicat al testosteronului sunt cu 43% mai predispuşi la divorţ, faţă de bărbaţii cu un nivel normal, care sunt cu 38% mai dispuşi să-şi înşele partenerele.

Printre ţările în care preferinţele feminine sunt orientate către bărbaţii cu trăsături masculine mai puţin accentuate se află Suedia, Finlanda, Danemarca şi Austria, dar şi România, Grecia şi Noua Zeelandă. Ţara în care această preferinţă este cel mai puternic manifestată este Belgia, una dintre ţările cu cel mai performant sistem naţional de sănătate din Europa.

În Mexic, Brazilia, Bulgaria şi Argentina, ţări cu o rată de mortalitate ridicată şi un sistem sanitar deficitar, femeile preferă însă bărbaţii cu trăsături virile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile din ţările dezvoltate preferă bărbaţii cu trăsături masculine mai puţin accentuate.
 Vizualizări articol: 968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Femeile din ţările dezvoltate preferă bărbaţii cu trăsături masculine mai puţin accentuate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Concluzii trimis de
(30 mar 2010, 04:01:09
1.Bag de seama ca Romania este trecuta intre tarile cu un sistem sanitar foarte dezvoltat!laughing)))
2.femeile prefera �nsa barbatii cu un aspect fizic mai putin macist!!!!!!!!!!!! Adica omul asta poarta maceta! Si mai ia gatul unei reprezentante a sexului frumos de aceea nu este preferat de femei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei