Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 mar 2010 - Anul XV, nr. 67 (4358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Regizorul Tim Burton: Cannes-ul este "Ţara Minunilor" pentru filme

Regizorul american Tim Burton, care va fi preşedintele juriului competiţiei oficiale la ediţia din acest an a Festivalului de film de la Cannes (12-23 mai), a declarat, într-un interviu acordat france24.com, că evenimentul de pe Croazetă este o "Ţară a Minunilor" pentru filme.

Tim Burton a fost prezent la Paris atât pentru a fi decorat cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler, de către ministrul francez al Culturii, Frédéric Mitterrand, cât şi pentru a promova cel mai nou film al său, realizat 3D, "Alice în Ţara Minunilor".

Despre faptul că a fost numit preşedinte al juriului la Festivalul de la Cannes, Tim Burton a spus: "Sunt foarte emoţionat. Pentru doi ani am stat într-un vid. N-am văzut niciun film, aşa că (o asemenea numire, n.r.) este minunată, este o onoare. Şi este şi o coordonare minunată, pentru că acum am timpul să mă întorc la cinema. «Alice» a fost un film ciudat de făcut şi a ieşit ceva frumos. Sunt foarte fericit şi vreau să mă expun la noile experienţe care vin cu această numire. E ca o «Ţară a Minunilor» pentru filme".

Regizorul american Tim Burton, în vârstă de 51 de ani, este cunoscut în lumea cinematografiei pentru estetica sa în care melancolia se îmbină cu fantezia, horror-ul gotic şi comedia, câteva personaje din creaţiile sale, precum Edward-Mâini de Foarfecă sau Sweeney Todd, un bărbier însetat de sânge, devenind legendare. Printre filmele regizate de Burton pe parcursul a circa 25 de ani de carieră se numără "Batman" (1989), "Coşmarul dinaintea Crăciunului" (1993), "Legenda călăreţului fără cap" (1999), "Planeta maimuţelor" (2001), "Peştele cel mare" (2003), "Charlie şi fabrica de ciocolată" (2005).

Recent, presa internaţională a scris că Tim Burton va realiza o versiune gotică a desenului animat "Frumoasa din pădurea adormită", dar şi un lungmetraj animat 3D inspirat de personajele din "Familia Adams".

În 2004, Burton a fost nominalizat la premiile BAFTA, pentru filmul "Peştele cel mare". În 2006, el a fost nominalizat la Oscar pentru filmul "Mireasa moartă", iar în 2008 a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru filmul "Sweeney Todd - Bărbierul diabolic din Fleet Street". În 2007, Tim Burton a fost recompensat cu premiul Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneţia.

Cel mai recent film al său, pelicula 3D "Alice în Ţara Minunilor", o reinterpretare a celebrei poveşti a lui Lewis Caroll, a fost lansat pe 5 martie pe marile ecrane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regizorul Tim Burton: Cannes-ul este "Ţara Minunilor" pentru filme.
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Regizorul Tim Burton: Cannes-ul este "Ţara Minunilor" pentru filme5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei