Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 mar 2010 - Anul XV, nr. 62 (4353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Jurnalul unui bursier în SUA

Voci pentru România

Veronica Russu a absolvit Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism, un proiect al Centrului de Jurnalism Independent în colaborare cu Universitatea din Missouri, iar în prezent este masterandă în Afaceri Europene şi Management de Programe a Universităţii  „Babeş Bolyai” din Cluj Napoca.

Cătălina Grigoraşi, 22 de ani, urmează în prezent programul de masterat în Marketing Politic în cadrul SNSPA Bucureşti. De trei ani a ales să se implice în proiecte de dezvoltare a societăţii civile pentru un plus de satisfacţie în viaţa personală.

Ioana Acsinia urmează masteratul de Managementul Sectorului Public al SNSPA Bucureşti. A participat la diverse proiecte „Tineret în acțiune”. Ioana a activat ca voluntară în mai multe ONG-uri cu profil ecologic, social şi politic, implicându-se în proiecte ce doresc creşterea nivelului cunoştinţelor tinerilor asupra procesului decizional şi a modului în care ei înşişi pot lua parte la decizii.

Ionela Doboş a absolvit secţia de Studii Europe în cadrul Facultăţii de Filosofie - Universitatea Bucureşti în 2008, iar în 2009 Programul European de Masterat în Democraţie şi Drepturile Omului în Sud-Estul Europei organizat de Universităţile Bologna şi Sarajevo. Este pasionată de studiile de pace şi securitate, fiind autoarea unor articole pe aceste teme.

Aceste tinere extraordinare au ceva în comun: fac parte din echipa de implementare a proiectului  „Voci pentru România”, care va fi lansat curând de Asociația GRSPSociety (Asociaţia Globală a Studenţilor şi Tinerilor Profesionişti Români).

Scopul proiectului „Voci pentru România” este acela de a facilita şi totodată amplifica prezenţa vocilor profesioniştilor de origine română în presa locală şi naţională pentru ca aceştia să ofere tinerilor, prin exemplul reuşitei lor, un model de urmat.

Membrii echipei GRSPSociety sunt de părere că România nu se află atât într-o criză economică, cât mai ales într-o criză umană, datorată lipsei de lideri. Totuşi, această lipsă a potențialului uman, menit să inspire şi să îndrume, este doar una aparentă. Aceşti lideri există deja şi nu trebuie îndelung căutaţi. Ei se află atât în ţară cât şi peste hotare şi s-au format în urma efortului asiduu. Au dobândit succesul profesional şi recunoaşterea internaţională, dar cu toate acestea perspectivele şi soluţiile pe care ei le pot oferi nu sunt suficient de prezente în dezbaterea publică din societatea românească.

De aceea GRSPSociety îşi propune ca iniţiind acest proiect să ofere o platformă prin care vocile profesioniştilor români din străinătate sau din ţară să fie prezente în mass media. Proiectul mizează în special pe sprijinul presei locale în ideea de a oferi prilejul celor care au pornit dintr-un oraş de provincie şi au reuşit să se realizeze profesional să contribuie prin interviuri şi articole la dezvoltarea comunităţii din rândurile căreia au plecat.

Ovidiu Cocieru,
Bursier Fulbright

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Voci pentru România.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Voci pentru România3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei