Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 mar 2010 - Anul XV, nr. 62 (4353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Domeniul web ".com" a împlinit, luni, 25 de ani

Domeniul de internet ".com" a împlinit, luni, 25 de ani de la prima sa utilizare, deşi a început să fie intens folosit şi popular abia începând cu anii '90, informează BBC News Online.

Pe 15 martie 1985, prima companie care a adăugat domeniul ".com" la numele său a fost producătorul de computere Symbolics. În prezent, circa 100.000 de site-uri cu domeniul ".com" sunt înregistrate în fiecare zi şi există aproximativ 86 de milioane de site-uri care folosesc acest domeniu. În 1985 au fost înregistrate la nivel global doar şase site-uri care utilizau domeniul ".com".

Mark McLaughlin, CEO al Verisign, compania responsabilă de administrarea domeniului ".com", preconizează schimbări semnificative în felul în care va fi utilizat internetul.

În ultima jumătate a anilor '80 şi la începutul anilor '90 aproape nimeni nu ştia ce este ".com", în timp ce în prezent acest domeniu face parte din viaţa de zi cu zi a oricărui utilizator web şi este considerat emblema internetului. În prezent, internauţii accesează site-urile cu domeniu ".com" pentru a face cumpărături, pentru a intra în contact cu apropiaţii sau cu instituţii administrative, pentru divertisment sau pentru a-şi planifica vacanţele.

"Cine ar fi putut spune acum 25 de ani unde va fi internetul astăzi şi ce număr impresionant de afaceri va influenţa", a declarat Mark McLaughlin, care estimează că vor fi cel puţin la fel de multe schimbări privind internetul şi în următorul sfert de secol.

"Cred că felul în care accesăm astăzi internetul, în principal prin intermediul computerelor, se va schimba. Conţinuturile audio vor fi mult mai importante decât textele. Cred că întreg sistemul de accesare, căutare şi obţinere de informaţii va fi radical diferit", a mai precizat el.

În 1997, o perioadă foarte prolifică în dezvoltarea internetului, a fost atins pragul de un milion de site-uri care foloseau domeniul ".com". În următorii doi ani, numărul site-urilor care foloseau domeniul ".com" a ajuns la 20 de milioane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Domeniul web ".com" a împlinit, luni, 25 de ani.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Domeniul web ".com" a împlinit, luni, 25 de ani4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei