Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mar 2010 - Anul XV, nr. 57 (4348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Britanicii sunt mai pricepuţi decât francezii în arta culinară

Francezii, renumiţi pe plan mondial pentru talentul lor în arta culinară, petrec în realitate mai puţin timp în bucătărie decât britanicii şi gătesc preparate mai puţin exotice decât aceştia, potrivit unui sondaj ale cărui rezultate au fost publicate marţi, informează AFP.

Aproximativ 72% dintre britanici gătesc la domiciliu în fiecare zi, comparativ cu 59% dintre francezi, potrivit unui sondaj efectuat în rândul cititorilor revistelor Madame Figaro (Franţa) şi Olive, editată de grupul BBC (Marea Britanie).

Atunci când se află în bucătărie, 50% dintre britanici petrec cel puţin 30 de minute pentru a găti diverse preparate culinare, comparativ cu 27% dintre francezi.

Francezii mănâncă la restaurant, în medie, de trei ori pe lună, comparativ cu britanicii, care fac acest lucru de două ori pe lună.

Britanicii par, totodată, mai pricepuţi în arta culinară specifică altor ţări: 99% dintre britanici şi 87% dintre francezi ştiu să gătească preparate italiene, 76% dintre britanici şi 40% dintre francezi gătesc uneori preparate specifice bucătăriei chinezeşti, iar 76% dintre britanici şi 31% dintre francezi gătesc, în anumite ocazii, preparate indiene.

În schimb, francezii sunt mai numeroşi în ceea ce priveşte prepararea reţetelor marocane comparativ cu vecinii lor de peste Canalul Mânecii.

Bucătăria italiană este preferată atât de francezi, cât şi de britanici, însă doar 1% dintre francezi au ales gastronomia britanică drept favorită.

Pentru cititorii britanici ai revistei Olive, "crêpe suzette" (clătite franţuzeşti) reprezintă preparatul culinar emblematic pentru bucătăria franceză, însă francezii consideră că tradiţia lor culinară este cel mai bine reprezentată de preparatele cu carne de viţel, urmate de renumitul foie gras.

Cititorii revistei Madame Figaro au ales "Christmas pudding" (budinca de Crăciun) drept simbolul gastronomiei britanice. La rândul lor, britanicii au "decernat" acest titlu unui tip de friptură cu budincă de Yorkshire, pe locurile următoare clasându-se "fish and chips" (peşte prăjit cu cartofi prăjiţi) şi tradiţionalul mic dejun britanic alcătuit din ouă ochiuri, cârnaţi, şuncă şi fasole verde.

Sébastien Stehli, redactorul-şef al revistei Madame Figaro, consideră că atât francezii, cât şi britancii "se îndreaptă către o bucătărie internaţională, mai deschisă, curioasă în privinţa altor culturi şi mai puţin naţionalistă".

Sondajul a fost efectuat în ianuarie, pe un eşantion alcătuit din 2.061 de cititori ai revistei Olive şi 1.345 de cititori ai revistei Madame Figaro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Britanicii sunt mai pricepuţi decât francezii în arta culinară.
 Vizualizări articol: 379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Britanicii sunt mai pricepuţi decât francezii în arta culinară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei