Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 mar 2010 - Anul XV, nr. 56 (4347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"The Hurt Locker" - recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun film

"The Hurt Locker", de Kathryn Bigelow, a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 82-a ediţie a premiilor Academiei de film americane, care au fost decernate duminică seară, la Kodak Theatre din Los Angeles, informează HBO.

Drama lui Bigelow, care prezintă povestea unei echipe de genişti americani aflaţi în misiune în Irak, a fost deja recompensată cu premiul Sindicatului producătorilor americani (PGA) şi a primit şase BAFTA - principalele premii acordate de industria cinematografică britanică. Filmul "The Hurt Locker" a rămas "copilul preferat" al criticilor americani, deşi nu a avut succes la public - încasările mondiale au atins 21,3 milioane de dolari, o sumă mediocră potrivit canoanelor hollywoodiene.

"The Hurt Locker" a obţinut, duminică seară, şase premii Oscar, la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cel mai bun scenariu original", "cel mai bun mixaj de sunet", "cel mai bun montaj de sunet", "cel mai bun montaj".

Pentru acelaşi premiu au mai fost nominalizate filmele "Avatar", "The Blind Side", "Precious", "District 9", "An Education", "Inglourious Bastards", "Up", "A Serious Man" şi "Up in the Air".

Un nou sistem de votare pentru departajarea candidaţilor la premiul Oscar pentru cel mai bun film a intrat în vigoare în 2010, favorizând lungmetrajele populare şi completând decizia Academiei de film americane de creştere la zece a numărului peliculelor nominalizate, pentru a recâştiga interesul publicului. Astfel, Academia de film americană le-a cerut membrilor ei cu drept de vot să clasifice cele 10 lungmetraje nominalizate la categoria "cel mai bun film" în ordinea preferinţelor, spre deosebire de anii precedenţi, când aceştia desemnau pur şi simplu filmul preferat.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun film a revenit producţiei "Slumdog Millionaire", de Danny Boyle.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "The Hurt Locker" - recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun film.
 Vizualizări articol: 1933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
"The Hurt Locker" - recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun film5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei