Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 mar 2010 - Anul XV, nr. 55 (4346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

James Cameron, acuzat că a plagiat scenariul de la Avatar

Un scriitor chinez intenţionează să îl dea în judecată pe regizorul american James Cameron şi să îi ceară daune de 147 de milioane de dolari, acuzându-l că a plagiat un roman scris de el în 1997 pentru scenariul peliculei "Avatar", informează presa chineză, citată de RIA Novosti.

Scriitorul chinez Zhou Shaomou a iniţiat o acţiune în instanţă la Înalta Curte de Justiţie din Beijing şi susţine că 80% din intriga şi motivele tematice din Avatar sunt similare cu cele din romanul său, "Tale of the Blue Crows", publicat în 1997.

Povestea semnată de autorul chinez are ca temă călătoria a şase astronuaţi spre o planetă îndepărtată, populată de creaturi cu piele albastră. Autorul pretinde că atât locul unde se desfăşoară acţiunea, cât şi personajele sunt similare cu cele din "Avatar".

Lungmetrajul "Avatar", care a costat peste 500 de milioane de dolari - 300 de milioane de dolari pentru producţie şi 200 de milioane de dolari pentru promovare -, a câştigat, recent, două premii Globul de Aur, la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor", şi este considerat unul dintre marii favoriţi la premiile Oscar, unde are nouă nominalizări.

Acţiunea filmului 3D "Avatar" se petrece cu 200 de ani în viitor. Jake (Sam Worthington) este implicat în dezvoltarea unei noi strategii de contact dintre oameni şi o specie de extratereştri numiţi na'vi.

Aceasta presupune amestecarea ADN-ului uman cu părţi din ADN-ul nativilor na'vi de pe planeta Pandora. Rezultatul - avatarul astfel format este un om care are toate caracteristicile poporului na'vi.

Misiunea secretă a lui Jake este să se infiltreze în comunitate şi să funcţioneze ca spion, adunând informaţii despre cultura, dar mai ales despre slăbiciunile extratereştrilor.

Deşi este devotat misiunii şi o îmbrăţişează cu mult curaj, Jake va avea de înfruntat multe obstacole şi va fi nevoit să asiste la scene dure care îi vor schimba perspectiva asupra acestei confruntări.

Curând după sosirea lui în mijlocul na'vi, este martorul unui masacru în masă al băştinaşilor, pus la cale de trupele din care el însuşi face parte.

Jake decide că nu poate sta pe margine să se uite cum na'vi sunt exterminaţi şi se hotărăşte să treacă de partea lor. Cu ajutorul prinţesei Neytiri (Zoe Saldana) - de care se şi îndrăgosteşte -, el reuşeşte să întoarcă lupta: să-i salveze pe na'vi de invazia oamenilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului James Cameron, acuzat că a plagiat scenariul de la Avatar.
 Vizualizări articol: 701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
James Cameron, acuzat că a plagiat scenariul de la Avatar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei