Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 mar 2010 - Anul XV, nr. 52 (4343)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PETA cere ca ursul polar Knut să fie castrat

Ursul polar Knut, vedeta Grădinii Zoologice din Berlin, trebuie să fie castrat, pentru a evita riscul de consangvinizare, rezultat din coabitarea cu verişoara lui "italiană" Gianna, au declarat, marţi, reprezentanţii organizaţiei PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), informează AFP.

"Doar castrarea lui Knut va face posibilă o coabitare de lungă durată cu Gianna", se afirmă în comunicatul asociaţiei PETA Germania, care subliniază faptul că cei doi tineri urşi, ambii în vârstă de doi anii, "au acelaşi bunic, ursul polar Olaf".

În opinia reprezentanţilor PETA, "consangvinizarea este pre-programată" fără această intervenţie şi "ar dăuna considerabil politicii durabile de creştere a animalelor sălbatice în grădinile zoologice, reducând diversitatea genetică şi făcând să apară riscul de declin pentru următoarele generaţii de animale".

Knut, cel mai celebru urs din Germania, locuieşte de câteva luni cu Gianna, care a fost adusă de la Grădina Zoologică Hellabrunn din Munchen, unde lucrările de mărire şi reamenajare a spaţiului destinat urşilor polari sunt în plină desfăşurare.

După o primă perioadă tensionată, cei doi urşi par să se placă şi să aprecieze traiul în comun.

Gianna ar putea să rămână însărcinată după ce Knut va atinge vârsta de patru ani, masculii de urs polar neputând să procreeze înainte de această vârstă, chiar dacă femelele pot deveni mame începând cu vârsta de trei ani.

Knut, ursul polar crescut de oameni după ce mama lui, Tosca, l-a abandonat, împreună cu fratele lui geamăn, la puţin timp după naştere, este vedeta acestei grădini zoologice din Germania, atrăgând până în prezent peste opt milioane de vizitatori. Fratele lui a murit, însă Knut a ajuns o mare celebritate, devenind sursa de inspiraţie pentru o serie de jucării, cărţi, filme animate, ajungând chiar şi pe coperta celebrei reviste Vanity Fair.

Grădina Zoologică din Berlin a fost, totuşi, criticată în presa germană în legătură cu felul în care a fost crescut Knut, care s-a ataşat prea mult de oameni. Înainte de a o întâlni pe Gianna, ursul Knut nu mai văzuse niciodată un alt urs polar.

Gianna, numită astfel după cântăreaţa rock italiană Gianna Nannini, are deja "experienţă" în ceea ce priveşte relaţiile romantice - ea l-a respins cu dispreţ pe Yoghi, ursul polar în vârstă de 12 ani pe care îngrijitorii din Munchen i l-au prezentat în trecut şi a trebuit să fie mutată în acelaşi ţarc cu Lisa, bunica în vârstă de 32 de ani a lui Knut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PETA cere ca ursul polar Knut să fie castrat.
 Vizualizări articol: 729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PETA cere ca ursul polar Knut să fie castrat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei